Ceruzahegyezők a 70-es évekből 12.rész
2021. június 08. írta: ToyaHSW

Ceruzahegyezők a 70-es évekből 12.rész

hegyezo12_1.JPG

Elérkezett a kedd, így az elmúlt hónapokban megszokott módon ezúttal is néhány érdekesebb régi hegyezőt mutatok nektek a 70-es, 80-as évekből.
A sorozat eddigi részeit átböngészhetitek ha ezekre a linkekre kattintotok: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11.

Ezen a héten ismét előszedtem néhány érdekesebb darabot, amelyek ezúttal az azonos tematikának köszönhetően kerültek egy bejegyzésben és ennek köszönhetően nem is öt, hanem rögtön hat különböző hegyezőt mutatok be nektek.
Az azonos tematikát pedig ezúttal a kisállatok jelentik.
A hat darab hegyezőből öt nagyon hasonló, így arra gondolok hogy ezek valószínűleg egy sorozat darabjai lehettek. A gyerekeknek valószínűleg nagyon bejöttek ezek a kisállatos hegyezők, hiszen mindenki barátságosnak talál egy kutyát, egy elefántot vagy akár egy kisegeret is.

Az egyetlen eltérő darab a sors fintorának köszönhetően egy kicsit hiányos is. Valószínűleg egy galamb vagy egy tyúk lehetett az állat amiről a hegyezőt mintázták és valószínűleg a feje is mozgott. Azért írom, hogy valószínűleg, mivel ennél a hegyezőnél pont az állatka feje hiányzik.
A hegyezők ebben az esetben is műanyagból készültek és ennek köszönhetően viszonylag könnyen felismerhetők az állatkák - még ha néha érdekes színeket is kaptak.
A kék kutya is veszélyesen fest, de a legfurcsább látványt a sárga-zöld színben pompázó elefánt nyújtja.

Minden hegyező nyitott szerkezetű, ami annyit jelentett hogy a forgácsot egy papírlapon kellett összegyűjteni és úgy kidobni a szemetesbe.

Azt hiszem ezekről a hegyezőkről nem nagyon lehet hosszabban írni. Remélem ezúttal is sikerült kellemes emlékeket felébreszteni bennetek.
Ha így lenne, akkor mindenképpen javaslom, hogy a jövő héten is tartsatok velem amikor újabb hegyezőket mutatok nektek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8616586492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása