Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.10.hét
2024. március 03. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.10.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezúttal ismét szétnéztem a hazai aukciós oldalakon érdekes régi játékok után kutatva. Szerencsére ismét találtam pár érdekesebb és különlegesebb darabot, aminek mind a gyűjtők, mind pedig a nosztalgiázók örülhetnek.

Tartsatok velem ezúttal is egy kis időutazásra!

ritka-jatek-nagy-photo-auto-az-eredeti-dobozaban-ee7c_307_big.jpg

Photoing on Car ME-630 - Egy klasszikus kínai bolygókerekes járművel indítom az ajánló rovatot. Sokan gyűjtik a kínai játékokat, amit meg is tudok érteni.
Az ME-630-as egy igazán klassz darab. A Photoing on Car nevet viselő autóból most a modernebb változatot tudjátok megvásárolni. A kocsinak világítanak a lámpái, az utas fotózgat és közben a jármű szépen megy a bolygókerekes játékokra jellemző módon.
Ha kedvelitek a kínai játékokat, akkor érdemes lehet lecsapnotok erre az eredeti dobozos játékra, amiért az eladó minimum 15.000 Ft-ot szeretne kapni.

ites-repulogep-8c7c_4_big.jpg

Ites távirányítós repülőgép - Az ITES által gyártott távirányítós repülőgépről már olvashattatok itt a blogon: Szerintem egy igazán ötletes és különleges játék volt a maga idejében.
Persze nem ért fel egy klassz kocsival, de mégis érdekes volt egy távirányítós repülőgéppel róni a köröket a lakásban. Most ezt az élményt élhetitek át újra, ha beneveztek a 10.000 Ft-ról induló játék licitjére.

lemezarugyari-foldgomb-varazsgomb-lemezarugyar-9e7c_1_big.jpg

Föld-Gömb - A klasszikus magyar logikai játék a Lemezárugyártól. A Varázs-Gömb és a Föld-Gömb egy tologatós játék volt, ahol az adott mintát kellett egy gömb felületén összehozni az elemek mozgatásával.
Most a földgömbös változat keresi új gazdáját eredeti dobozzal. A játékért a licit jelenleg 1556 Ft-on áll, így még érdemes nektek is bekapcsolódni.

balaton-rt-minerva-roka-ferenc-1986-teljes-retro-tarsasjatek-3e7c_2_big.jpg

Balaton Rt. társasjáték - Egy igazán érdekes és különleges társasjátékot hoztam most nektek a 80-as évek legvégéről. A Balaton Rt. a maga idejében egy igazi különlegesség volt, ami a táblán, a dobozon és az egyes elemeken is visszaköszönt.
Népszerűsége soha nem volt igazán nagy a társasnak, de ez annyira nem is számít. Manapság ritka és különleges kincsnek számít.
Most egy hiánytalan darab keresi új gazdáját. A társas fix áron 19.800 Ft-ért lehet a Tietek.

piko-mars-lanctalpas-8c7c_1_big.jpg

PIKO Mars Kipper - Zárásként ismét egy távirányítós játékot hoztam nektek. Ezúttal az NDK-ban készült MARS Kippert ajánlom a figyelmetekbe.
A MARS Kipper egy két járműből álló sorozat egyik darabja volt. A Kipper volt a billenőplatós szállító, míg a Kran egy darus jármű volt. Mind a két jármű hasonlóan épült fel. Hernyótalpakon haladt előre, a távirányítóval lehetett irányítani és egy kar segítségével lehetett billenteni a platót.
Szerencsére erre a játékra ma is viszonylag egyszerű ráakadni. Most egy eladó darabért szállhattok harcba, amiért a licit 10.000 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3418344621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása