Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.3.hét
2024. január 14. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.3.hét

Ha vasárnap, akkor az elmaradhatatlan ajánló érkezik meg az oldalra. Ezúttal ismét a hazai aukciós oldalak kínálatában válogattam érdekesebb darabok után.
Szerencsére ismét feltűnt néhány gyűjteménybe való darab, amelyeket mindenképpen érdemes lenne megmenteni. Tartsatok ezúttal is velem egy kis időutazásra!

budapest-kulturdisco-retro-tarsasjatek-eredeti-pm-magazinnal-047c_9_big.jpg

Budapest Kultúr Disco - Egy érdekes társasjáték a 80-as évekből, ami a műveltségünket hívta segítségül a játék során. Budapest bejárásán kívül énekesekkel, írókkal, színészekkel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni.
A játékhoz egy Pesti Műsor is tartozott kellékként, de ez sokszor hiányzik.
A játékról bemutatót találhattok az oldalon is, így jobban megismerhetitek azt.
Az eladó 12.990 Ft-ot szeretne kapni ezért a ritkaságért.

retro-ndk-s-barkacskeszlet-gyerekeknek-az-1970-es-evekbol-047c_1_big.jpg

NDK Barkácskészlet - Mai szemmel teljesen furcsa, hogy egykoron a játékgyártók egészen komoly barkácskészleteket készítettek a gyerekeknek. Az egykori NDK-ban is készültek ilyen készletek, amelyek közül egy gyönyörű állapotban megmaradt darabon akadt meg a szemem.
Van itt véső, fűrész, kalapács, satu, derékszög és sok más is.
Akkoriban valahogy megbíztak a gyerekek ítélőképességében, hogy nem tesznek kárt sem magukban, sem pedig másokban.
Most ezt az eredeti állapotban megmaradt dobozt vehetitek meg 15.000 Ft-os fix áron.

antik-tarsasjatek-legyen-vilagossag-1940-es-evekbol-l-b-947c_1_big.jpg

Legyen világosság! - Egy régi oktató játék abból a korból, amikor még a játékok forgalmazásában olyan legendás alakok is részt vettek mint Liebner bácsi.
Az ő játékboltjának a kínálatából lehetett megvásárolni a Legyen világosság! nevű oktatójátékot. A játék lényegében nagyon hasonlított a későbbi szocialista korszak elektromos oktatójátékaira. Itt is különböző táblák voltak, ahol a kérdéshez kellett kiválasztani a megfelelő választ, aminek helyessége esetén kigyulladt egy fény a tábla tetején.
Ismerős? Persze, hiszen a 70-es, 80-as években a hazai ipar számtalan hasonló játékot gyártott.
Ez persze egy régebbi darab amiért a licit 6000 Ft-ról indul.

zsinoros-taviranyitos-1-es-golf-c47c_1_big.jpg

Távirányítós VW Golf - Egy játék már a modernebb érából. A VW Golf GTi II-es már modern távirányítóval készült és a kanyarodásról is motorok gondoskodtak a játékban.
Itt már nem volt bowden, de ez a megoldás már valóban egy kicsit hasonlított az RC játékokra, hiszen a távirányító azokkal már megegyezett valamennyire. Most ez a szép állapotú kabrió keres új gazdát.
A kocsi gyönyörű, a matricák szépen, így érdemes lehet lecsapni a 1 Ft-ról indított aukción kínált játékra.

retro-cezeta-lendkerekes-robogo-947c_8_big.jpg

Lendkerekes Cezeta - A lendkerekes Cezeta motort a Chronotechna gyártotta egykoron. A műanyagból készült kismotor jellegzetes formájával a cseh gyerekek kedvence volt.
A motor stabilitásáról két aprócska drót hivatott gondoskodni, így bátran lehetett gurítani a játékot. Manapság már elég ritkának számít a játék és a szép állapotú darabok általában gyűjteményekben landolnak.
Remélhetőleg ennek a zöld darabnak is ez lesz a sorsa, amiért az eladó 19.000 Ft-ot szeretne kapni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1718302645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása