3D
2016. október 20. írta: ToyaHSW

3D

3dprinting2.png

Ahogy ígértem a 3D-s nyomtató magával hozza majd a különböző régi játékokhoz készült kiegészítések nyomtatható fájlját is.
Ezeket a fájlokat letöltve egyszerűen kinyomtathatjátok vagy kinyomtathatjátok valakivel a hiányzó alkatrészeket. Igyekszem folyamatosan foglalkozni ezzel a résszel is az oldalon, de a 3D-s scannelés nem egyszerű folyamat, így türelmeteket kérem.

Mit kell tudni a 3D-s nyomtatásról:
- Általában PLA anyagot ajánlott használni a nyomtatáshoz. Ez egy kemény és utólagosan is nagyon jól csiszolható, finomítható műanyag. A színei változatosak, azonban a nyomtatásnál csak egy színt lehet általában kiválasztani és egészen biztosan nincs olyan szín, ami a régi játékhoz illene.
- Ezek a műanyagok nagyon jól festhetőek bármilyen Revell vagy más modellfestékkel, így egyszerűen megoldhatjátok, hogy a kiegészítés illeszkedjen a játékhoz.
- A nyomtatás ideje elég változatos. Ha a minőség a fő szempont, akkor egy-egy apróbb tárgy nyomtatása is 4-5 órát vesz igénybe. Ha annyira nem érdekes a minőség, akkor 20-30 perc alatt is kinyomtatható már egy-egy tárgy.
- Méretezés. Igyekszem a méreteket pontosan beállítani, de ha ez nektek nem felelne meg, akkor a nyomtatás előtt még átméretezhetitek vagy átméreteztethetitek a rajzot a nektek megfelelő méretűre.
- Ha kéred akkor természetesen én is kinyomtatom neked az oldalról letölthető tárgyakat, de jó ha tudod ennek vannak költségei is (PLA, posta, stb...). Ha így is érdekel, akkor nyugodtan írj az ismert email címre és megbeszéljük a részleteket.

hordo3d.jpgPIKO T62 Tartály

Két darabra lesz szükséged, ha hiányzik és a harckocsi hátsó részére kell rögzíteni.
Méretei: 

preview1.jpgITES távirányító fedél

Erősített fülekkel, de az eredeti méretekkel rendelkező alkatrész amivel pótolhatod a sok esetben hiányzó eredeti darabot.
A szín a filamentnek megfelelő. A nyomtatónak megfelelő minőségben (PLA anyagból), így ízlés szerint csiszolhatod és festheted is, ami segít az eredetivel megegyező minőségű fedél létrehozásában.
Ingyenesen letölthető változat nincs, viszont igény esetén szívesen kinyomtatom bárkinek.

Ár: 2000 Ft/db + posta

piko_controller_roof1.jpgPIKO távirányító fedél (NAGY)

Mindenki által nagyon jól ismert PIKO játékokhoz tartozó elemfedél nagy változata, ami természetesen általában hiányzik.
Több helyen erősítve és egy kicsit vastagítva, így egészen biztosan sokáig ellenáll majd az igénybevételnek. PLA anyagból nyomtatva, ami lehetővé teszi az alkatrész festését is.
Mivel az előállítás lényegesen tovább tart és több anyagot igényel mint az ITES változat, így az ár egy kicsit magasabb.

Ár: 2500 Ft/db + posta

lemezarugyarkormany.jpgLemezárugyár Packard, Jaguár kormány

Általában hiányzik a régi játékokból ez a fontos részlet és csak a lyukat láthatjátok a helyén a műszerfalon.
Ha szeretnétek a megfelelő alkatrésszel kitölteni az üres részt, akkor itt van rá a lehetőség. A nyomtatásnál használt anyag ebben az esetben is PLA, amit szabadon befesthettek a nektek tetsző színre.
Szerencsére nem egy nagy méretű alkatrész, ám annál fontosabb.
Az eredeti kormány alapján készült a nyomtatható változata, amit természetesen szívesen kinyomtatok nektek.

Ár: 500 Ft/db + posta

omega2radar.jpgOmega 2 antenna

Az Omega 2 egy itthon viszonylag ritkán feltűnő játék. Ha találkozhattok is egy-egy darabbal, akkor arról általában hiányzik az antenna.
Igyekeztem az eredeti alkatrészt a fotók alapján elkészíteni és szerintem sikerrel jártam. Ez az az alkatrész típus, amit kézzel csak nagy nehézségek árán lehet ilyen állapotban megalkotni.
Az anyag ebben az esetben is PLA műanyag, ami természetesen festhető.

A középső részt tartó merevítés a szállítás miatt benne marad a radarban, ami növeli a stabilitást. Ezt nektek kell kivágni rendelés esetén a radar középső részéből.

Ár: 800 Ft/db + posta

polar2radar.jpgPOLAR 2 radar

A Polar 2 egy kicsit gyakoribb játék itthon mint az Omega kettő. Ez a játék is az MSB gyárában készült, így az alkatrészek nagyrészt megegyeznek.
A radar például csak néhány apróbb eltérést mutat a két játék esetében. Ezért nem is volt nehéz a Polar 2 radarjának az elkészítése.

A furat valamivel kisebb rajta, így előfordulhat hogy fúrógéppel kicsit fel kell tágítani a furatot. A középső részt tartó merevítés a szállítás miatt benne marad a radarban, ami növeli a stabilitást. Ezt nektek kell kivágni rendelés esetén a radar középső részéből.

Az anyag ebben az esetben is PLA, ami könnyen átfesthető a megfelelő színre.

Ár: 800 Ft/db + posta

piko_contoller_roof_little.jpgPIKO, Elmes távirányító fedél (KICSI)

A nagyobbik fedelet már megtalálhatjátok a kínálatban, szóval itt az ideje a kicsit is felvenni oda. Ezt a változatot a PIKO és az Elmes is használta, így több játék hiányzó alkatrészét is pótolhatjátok ezzel az alkatrésszel.
Ilyet használtak a PIKO Saturn, PIKO Jupiter, PIKO Raketenträger, PIKO T62, PIKO T54, PIKO Mars Kipper, PIKO Mars Kran, Elmes Kipper és Elmes Kran játékoknál is.

Az anyag itt is a már megszokott PLA, ami kellő keménységet és tartást biztosít a fedélnek és még ráadásul munkálható és festhető is.

Ár: 2000 Ft/db + posta

mirkokakola.jpgMIR Koka-Kola rekesz és üvegek

A MIR autók nagyon népszerűek a gyűjtők körében. Különösen kedveltek a Koka-Kola autók, amelyek közül már az oldalon is láthattatok egyet a bemutató részen.
Ehhez a változathoz készültek üvegek és rekeszek is, azonban általában ezek az évek alatt elvesztek. Igyekeztem a méretek alapján hasonló rekeszeket készíteni nyomtatható változatban.
Egy kicsit eltér az eredetitől a nyomtatható változat, de szerintem így is jól felismerhető, hogy mit is láthatnak az érdeklődők a platón.

Az anyag ebben az esetben is PLA, ami nagyszerűen festhető. A rekeszt és az üvegek alsó részét pirosra kell festeni, míg az üvegek az eredeti változatban zöld színt kaptak.
Persze dolgozhattok ízlés szerint is. A MIR játékgyár készített Pepsis változatot is a kocsiból, természetesen ez a rekesz ott is kiválóan használható csak más színűre kell festenetek.

Ár: 600 Ft/db + posta

joustracontrollerroof.jpgJoustra távirányító fedél

A francia Joustra autóval találkozhattok a hazai aukciós oldalak kínálatában. Nagyon sok esetben azonban csak hiányos távirányítóval tudjátok megvásárolni a játékot.
Igyekeztem ezt a fedelet is megfelelő minőségben megrajzolni nektek. Olyan részletek is rajta vannak a nyomtatható darabon mint a J betű az aprócska kör alakú részen.
Természetesen ezt is PLA-ból tudom kinyomtatni nektek, ami tartós és remekül festhető. Természetesen igény szerint finomítani is tudjátok a felületeket ízlés szerint.
Sajnos elég sok anyag kell hozzá és több órás a nyomtatási idő, így ennek az ára is egy kicsit magas.

Ár: 2000 Ft/db + posta

holdautofuvoka.jpgHoldautó fúvóka

A Lemezárugyár által gyártott Holdautó is egy olyan játék, amiről több alkatrész is hiányozhat.
Jellemzően a labdát lebegtető fúvóka felső része le szokott törni, aminek köszönhetően a játék lényegében elveszti egyediségét és különlegességét. Ha nem lebeg a labda, akkor ez csak egy egyszerű kitérő játék.
Szerencsére sikerült lemodelleznem a fúvókát, amit természetesen ki is próbáltam és teszteltem is.
Az anyag ebben az esetben is PLA, ami mint tudjátok megmunkálható és festhető is.

Ár: 600 Ft/db + posta

holdautourautohajtomu.jpgHoldautó és Űrautó hajtómű

Ismét egy Lemezárugyáras játék alkatrésze. Mivel a Holdautón és az Űrautón is műanyagból készültek a hátul található hajtóművek, így egy idő után általában azok is letörtek és elvesztek.
Megközelítőleg pontosan sikerült lemodelleznem az eredeti darabot, így ha hiányzik a játékotokról most tudjátok pótolni.
Ez az alkatrész is PLA-ból készült, amit utólag még tudtok megmunkálni és festeni ha akartok.

Ár: 1000 Ft/pár + posta

joustra_grand_volant_buggy_battery_roof.jpgJoustra Grand Volant Buggy elemfedél

Egy nem túlságosan gyakori játék itthon, de ha már egy került hozzám akkor biztosan másnál is lapulhat hasonló darab.
Természetesen ezekről is az elemtartó fedelek vesztek el többek között, így most ezt pótoltam. Ezen helyet kapott egy kis Joustra reklám és a blogot is reklámozom rajta egy kicsit - ha már volt nagy szabad felület.
Az anyag ebben az esetben is PLA, ami nagyon jól formázható és festhető.

Ár: 800 Ft/db + posta

itescontrolerparts.jpgITES távirányító alkatrészek

Az ITES játékok távirányítóival kapcsolatban elő szokott fordulni, hogy egy-két alkatrész az idők során eltűnik vagy egyszerűen eltörik.
A műanyag távirányítók lelkét jelentő kormánykereket, fogaslécet és fogaskereket igyekeztem lemodellezni az eredetivel megegyező formában és méretben.
Az alátámasztások eltávolítását követően még igényel némi munkát minden alkatrész, de ezt egy jó gyűjtő némi csiszolással és reszeléssel megoldja.
Az anyag ebben az esetben is PLA, ami kiváló munkálható és festhető.
Mivel a három darab egymáshoz lett legyártva, így csak egyben érdemes ezeket az alkatrészeket elkészíteni.

Ár: 1000 Ft/db + posta

pikopuch.jpgPIKO Puch G pótkerék és hátsó ajtó kilincs

A PIKO Puch G távirányítós autókról általában elég sokaknak hiányzik a hátsó ajtón található alkatrészek többsége.
Nálam is így volt, így arra az elhatározásra jutottam, hogy elkészítem 3D nyomtatással a hiányzó pótkereket és ajtó nyitó kilincset. A végeredmény a képeken látható.
PLA anyagból kerül ez az alkatrész is nyomtatásra, amit könnyen befesthettek otthon a megfelelő színekre akár Ti is.

Ár: 1500 Ft/db + posta

palart_battery_roof.jpgPalart távirányító elemtartó fedél

Általában a Palart játékokról is hiányzik az elemtartó fedele. Az egyik legnehezebb munkám volt és elképzelhető, hogy a vásárlást követően némi utómunkát igényel majd egy-két helyen.
Az általam tesztelt darabra stimmelt, így ajánlom a figyelmetekbe.
Az anyag itt is PLA, ami könnyen festhető és formázható. Ha hiányzik a kisautóról, akkor érdemes lehet egy-két darabot kérnetek belőle.

Ár: 1000 Ft/db + posta

rodeoautopalya_rogzito.jpgRodeo Autópálya rögzítőelemek

A Rodeo autópálya a Metalcar játéka volt és a gyártó neve ellenére teljesen műanyagból készült. Akinek a birtokában van egy ilyen pálya pontosan tudja, hogy mennyire könnyen is törnek a rögzítőelemek.
Ennek orvoslására mind a kereszteződés elemeket, mind pedig az egyeneseket rögzítő elemeket igyekeztem pontosan lemásolni.
A nyomtatással készült alkatrészek ebben az esetben is PLA-ból készülnek, ami kiválóan munkálható és festhető.
Ha hiányoznak a készletedből az összekötők, akkor itt a nagyszerű lehetőség pótolni azokat.

Ár: 1000 Ft/db a kereszteződés esetében, 500 Ft/db a rögzítő elemek esetében  + posta

kn70cannonend.jpgKN70 Távirányítós harckocsi alkatrészek

A KN70-es egy szovjet gyártmányú távirányítós harckocsi, aminek néhány alkatrészét kénytelen voltam legyártani.
Valószínűleg ezek a darabok másnak is hiányozhatnak, így ha van egy KN70-es távirányítósod és nincs rajta gépfegyver vagy esetleg hiányzik az ágyú csővének a vége, akkor örülhetsz hiszen ezeket a darabokat terveztem meg.
kn70machinegun.jpg
Az anyag ebben az esetben is PLA, ami könnyen festhető és munkálható. Szerencsére ebben az esetben utólagos megmunkálásra a sorjázáson kívül nem lesz szükségetek, ugyanis elég pontosak lettek a méretek.

Ár: 500 Ft/db  + posta

lunnikbatterycover.jpgLunnik távirányítós űrjáró elemfedél

A szovjet Lunnik holdjáróból itthon sajnos viszonylag kevés darab lehet. Persze a fellelt darabok is általában hiányosan erőteljesen.
Az általam megszerzett játék is több sebből vérzik, így kénytelen vagyok magam legyártani a hiányzó alkatrészeket ehhez a ritka játékhoz.
Első lépésben az elemtartó fedelét készítettem el, amit természetesen szívesen elkészítek nektek is.

PLA-ból készül ez is, némi utómunkát igényel ugyanis az alátámasztást el kell távolítanotok róla, amihez használhattok szikét vagy reszelőt is.
Ezt követően egyszerűen feltolhatjátok a helyére a fedelet.
Az anyagának köszönhetően ez is festhető, ami nagy előny :)
Sajnos az anyagigénye egy kicsit magas, de ez egyáltalán nem veszélyes azért.

Ár: 1000 Ft/db  + posta

kn70-parts.jpgKN-70 távirányítós szovjet harckocsi alkatrészek

Egyáltalán nem számít gyakori darabnak a KN-70-es jelzéssel futó távirányítós harckocsi. Persze mivel nem egy gyakori játék, így leginkább csak hiányos darabokra lehet ráakadni.
Mivel nekem sikerült egy hiányos változatot beszereznem, arra gondoltam, hogy a hiányzó alkatrészeket 3D nyomtatással igyekszem majd pótolni.

Nem minden alkatrész autentikus, de legalább mindegyik használható. A gépfegyver nem ilyen volt a játékon, de a hajtókerék, az ágyúvég és a tornyon található reflektor hasonlít az eredetire.
Természetesen ezek az alkatrészek is PLA-ból kerültek legyártásra, ami könnyen festhető és megmunkálható. Ebben az esetben a meghajtókeréknél fordulhat elő, hogy utólagos finomításra lesz szükségetek, valamint a lövegtoronyba illeszkedő alkatrészek csatlakozásainál.
Persze ezeket egy reszelővel vagy csiszolóvászonnal egyszerűen megfelelő méretűre alakíthatjátok.

Tetszés szerint akár az összes, akár 1-1 alkatrész legyártására is lehetőség van.

Meghajtókerék (2 darabból áll) 1000 Ft/db + posta
Ágyúvég 500 Ft/db + posta
Gépfegyver 500 Ft/db + posta
Reflektor 300 Ft/db + posta

ites_tyrrell_010_rear_wing.jpgITES F1 távirányítós hátsó szárny

Az ITES távirányítós F1-es autóinak a leggyengébb pontja a szárny, ami általában az idők folyamán letört és elveszett.
Ennek köszönhetően manapság már elég nehéz olyan autóra akadni amelyeken az eredeti szárnyak láthatóak. A fényképek alapján igyekeztem legyártani néhány távirányítós Formula 1-es autónak a hátsó szárnyát.
Első lépésben a Brabham, a Lotus és a Tyrrell 010-eshez készült el az alkatrész, amit már beszerezhettek.

ites_lotus_rear_wing.jpgites_brabham_rear_wing.jpg

A műanyag szárnyak természetesen itt is PLA-ból készülnek, ami könnyen megmunkálható és egyszerűen festhető.
Ennek köszönhetően bármelyik színű autóhoz egy kis festék segítségével könnyen hozzá illeszthetitek a nyomtatott alkatrészt.

ITES F1 hátsó szárny 1000 Ft/db + posta

balatonhajo.jpgBalaton műanyag guruló hajó alkatrészek

Ezen a sokak által ismert hajón eredetileg nagyon sok extra kiegészítés volt megtalálható. Igyekeztem a képek alapján rekonstruálni azokat mind méretben, mind pedig formában.
A felhasznált anyag ebben az esetben is PLA, ami kiválóan megmunkálható és festhető is.
A csomagban megtalálható a kémény és a különböző rudak és emelő is.

Balaton műanyag guruló hajó csomag 1000 Ft + posta

lunnik.jpgLunnik holdjáró hátsó rész

A Straume által gyártott Lunnik holdjáró nem egy gyakori darab a régi játékok között. Persze rá lehet akadni néha egy-egy darabra, azonban ezek közül nagyon kevés a teljes.
Általában a műanyag tartozékok egy része hiányzik a játékról, amelyeket most igyekszem 3D nyomtatással elérhetővé tenni a számotokra is.
Az elemtartó fedelet már régebben megmutattam nektek, így most a másik általában hiányzó részre, a játék hátsó részére koncentráltam.

Mivel mintadarab nem volt, így fényképek alapján igyekeztem rekonstruálni a játék hátsó részét, ami szerintem egészen jól sikerült.
A saját játékomhoz készített próbadarab alapján azt mondhatom, hogy jól sikerült a másolat.

Az anyag ebben az esetben is PLA, ami kiválóan megmunkálható utólag is és bármilyen színre befesthető.
Mivel az alkatrész mérete elég nagy, így a nyomtatás anyag és energiaigénye egy kicsit magasabb a megszokottnál :(

Lunnik holdjáró hátsó rész 2000 Ft + posta

rugosfoci_kapu.jpgRugós foci kapu

A rugós foci egy klasszikus magyar játék, ami azonban a legritkább esetben kerül új tulajdonosához hiánytalan állapotban.
Általában a kapuk hiányoznak a játékból, amelyeket természetesen könnyen lehet 3D nyomtatással pótolni. A műanyag kapukat igyekeztem méretpontosan megtervezni.
Az anyaga természetesen ennek is PLA, amit mint tudjátok nagyszerűen lehet festeni és megmunkálni.
Igyekszem fehér színben nyomtatni minden esetben!

Rugós foci kapu (pár) 1000 Ft + posta

varazsgomb_muanyag_elem.jpgLemezárugyár Varázsgömb műanyag elem

A Lemezárugyár által készített Varázsgömb vagy Föld-Gömb játékok elég ritkán romlanak el.
Persze előfordulhat, hogy valamelyik tologatható elem műanyag alapja megadja magát.
Megbízásból készítettem ezt a darabot, de úgy gondoltam akadhat más is akit érdekelhet.

PLA-ból kerül legyártásra és némi utómunka elengedhetetlenül szükséges rajta. Festeni nem kell, hiszen a tetejére kerül fel a lemez alkatrész, így ez az elem lényegében láthatatlan.

Lemezárugyár Varázsgömb alkatrész 800 Ft/db + posta

fla-sfl_agyucso.jpgDoppelflak FLA-Sfl alkatrészek

A PIKO-Anker által gyártott Doppelflak FLA-Sfl nem egy túl gyakori játék.
Persze ha van a gyűjteményetekben, akkor egészen biztosan hiányzik róla valami fontos alkatrész. A saját darabomon 3D nyomtatással lettek pótolva ezek a hiányzó elemek, amelyeket most akár meg is tudtok rendelni.
Elkészítettem a lövegek csövét, valamint a hátulra felhelyezhető farönk is legyártásra került. Mivel a toronyba található emberek általában az elsők között vesztek el, így igyekeztem valami hasonlót legyártani a játékhoz.

fla-sfl_soldier.jpgfla-sfl_wood.jpg

Az anyag itt is PLA, amit utólag is tudtok munkálni és festeni.

Lövegcsövek 800 Ft/2db + posta
Farönk 1000 Ft + posta
Harckocsizó 3000 Ft/2db + posta

piko_jumbo_parts.jpgPIKO Jumbo kipufogó és légszűrő

A PIKO Jumbo hernyótalpas munkagépből viszonylag kevés olyan darabot találni, amelyiknek minden alkatrésze megmaradt.
Általában a motorháztetőn található kipufogó és a légszűrő veszett el elsőnek. Ezt a két alkatrészt viszonylag egyszerűen lehet pótolni 3D nyomtatással.

Az anyag itt is PLA (ami lehetőség szerint fekete színű), amit megmunkálhattok és át is festhettek.

Jumbo alkatrészek 400 Ft + posta

simoncover.jpgSIMON elemtartó fedelek

A klasszikus SIMON játékhoz két elemtartó fedélre is szükség volt.
Ha véletlenül az évek alatt elveszett volna valamelyik, akkor most egyszerűen pótolhatod a 3D nyomtatás segítségével.

Az elemek itt is PLA-ból készülnek, amit utólag megmunkálhattok és át is festhettek.

Az elemtartófedél jó az Elektronika által készített szovjet változathoz is.

Elemtartó fedelek: 1000 Ft + posta

tivolitoyparts.jpgTIVOLI játék alkatrész

A Tivoli játékok között nagyon sok különféle darab létezik. A hazai Tivoli játékok között is akad néhány.
Az itthon készült játékok közül néhány csak a tábla grafikájában különbözik. Ilyen a Safari vagy a Gagarin néven ismert golyós játék is.
Ezeknél a játékoknál gyakori hiba, hogy a golyótartó félkörív elveszik. Ezt terveztem meg és készítettem el a saját játékomhoz is.

A golyótartó természetesen PLA-ból készült, amit valamennyire lehet utólag is formázni és tökéletesen festhető is.
Ha van ilyen ügyességi játékod és hiányzik róla az említett elem, akkor itt a lehetőség a pótlásra.

dsc_0023.JPG

Tivoli alkatrész: 300 Ft + posta

pikowartburgengineplate1.jpgPIKO-Anker Wartburg 353W motortér műanyag

A PIKO és az Anker is gyártotta egy ideig a távirányítós Wartburg 353W-t, amiből számtalan változat készült.
A kocsi egyik érdekessége a felnyitható motorház volt, ami alatt egy műanyag lapon a motor részletei voltak láthatóak. Ezek a lapok sok mai játékból már hiányoznak és így kicsit illúzióromboló látványt nyújtatnak a játékok felnyitott motorháztetővel.

Ennek orvoslására igyekeztem elkészíteni ezt a hiánypótló darabot, ami mint láthatjátok több részletből áll.
A műanyag lap magában is megáll a helyén, azonban a másik oldalán a lapnak néhány henger alakú rész volt. Ezeket külön legyártottam és nektek kell elhelyezni őket a játék megfelelő helyein.
Ismétlem ezek nélkül is tökéletesen a helyén marad az alkatrész, de ha valakinek kellene akkor ezt is kapja vele természetesen.

Az anyag itt is PLA, ami nagyszerűen munkálható és festhető utólag is.

pikowartburgengineplate2.jpg

Motortér műanyag: 1000 Ft + Posta

itestatra613engine1.jpgITES Tatra 613 motor lemez

Az ITES Tatra 613 távirányítós autóval egészen biztosan találkoztatok néhányan az elmúlt években. Ez a klassz autó persze elég gyakran kerül elő hiányosan.
Ezért készítettem el a motortérben található műanyag alkatrészt, ami a vázlatos motort tartalmazza.

A műanyag alkatrész PLA-ból készül, amit utólag is tudtok munkálni és rendkívül könnyen festhetitek.

Motortér műanyag: 1000 Ft + Posta

gnom-3-all-terrain-vehicle-soviet-rc-toy-battery-cover-3d-model-stl.jpgGNOM-3 All Terrain Vehicle elemfedél

A GNOM-3 ATV jármű általában hibásan kerül elő és hiányzik róla néhány alkatrész. Ezek közül a legjellemzőbb az elemtartó fedelének hiánya.
Sikerült elkészítenem az eredetihez nagyon hasonló fedelet, amit szívesen kinyomtatok bárkinek.

A műanyag fedél PLA-ból készült, amit utólag is tudtok munkálni és festeni.

Az elemtartó fedél ára: 1000 Ft + Posta

csengosmozdonysapka.jpgLemezárugyár Csengős Mozdony Masiniszta sapka

Általában a Csengős Mozdonyok ritkán kerülnek manapság már elő hiánytalan állapotban. Még a legszebb darabokról is hiányzik általában a masiniszta sapkája.
Ezt most sikerült egy eredeti darabról közel tökéletesen lemodelleznem, amit szívesen kinyomtatok akár nektek is.

A műanyag sapka PLA-ból készül, ami utólag is formázható és festhető is.

A sapka ára: 800 Ft + Posta

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9311825605
süti beállítások módosítása