Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.4.hét
2024. január 21. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.4.hét

Ha vasárnap, akkor szokás szerint az ajánló rovattal találkozhattok a blogon, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekesebb régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is szétnéztem és rá is akadtam néhány gyöngyszemre, így szerintem érdemes lesz ma is velem nosztalgiáznotok.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

kinai-me-091-elemes-space-tank-lemezjatek-mukodik-hianyos-c57c_1_big.jpg

ME-091 Space Tank - Egy igazán klassz kínai bolygókerekes játékkal kezdem a heti ajánló rovatot. Az ME-091 Space tank remek festéssel és érdekes megoldásokkal várta egykoron a gyerekeket.
A jármű működése közben a vezető robot fején világítottak a plexi részek, míg a robot működés közben a karjait is mozgatta mint a járművet irányítaná. Általában nehéz jó állapotban megmaradt darabra akadni, de ez a játék egészen jól átvészelte az eltelt éveket.
A licit jelenleg 3700 Ft-on áll.

retro-orosz-jatekauto-937c_6_big.jpg

Szovjet RC kisautó - A szovjet játékipar is igyekezett a gyerekek számára azt nyújtani, amit a nyugati gyerekeknél láthattak. Ennek köszönhetően jelentek meg a távirányítós autók, majd később az egyszerű irányítású RC autók is a szovjet boltok polcain.
Az egyik ilyen autó volt a Virage is, amit egy gombbal lehetett irányítani és az is csak az irányváltásra szolgált. A gombot benyomva a játék tolatni kezdett és ezzel együtt kanyarodni, míg a gombot elengedve egyenesen előre száguldott a futurisztikus sportkocsi.
Érdekes darab az biztos. Most egy eredeti dobozos változat keresi új gazdáját. Az aukció jelenleg 3400 Ft-on áll.

kinai-mf-720-lendkerekes-sedan-auto-lemezjatek-kisauto-citroen-ds-szep-allapot-kis-hiannyal-c57c_1_big.jpg

MF-720 lendkerekes lemezautó - A kínai játékgyártásban fontos szerepet kaptak a különböző járművek, amelyek sok esetben hasonlítottak is egy-egy valódi típusra.
Ilyen volt az MF-720-as szedán is, ami egyértelműen magán hordozta a Citroen DS-re jellemző jegyeket. Egyszerűen imádom ezt a kisautót, amire ráadásul elég régóta vágyom is.
Most eladó sorba került egy igazán szép darab, amit akár Ti is megvásárolhattok. A licit jelenleg 11.000 Ft-on áll.

regi-retro-epito-jatek-267c_2_big.jpg

WB-212 építőjáték - Bár annyira nem volt jellemző, de azért a kínai játékipar építőjátékokkal is igyekezett a gyerekek kedvében járni, ráadásul ezek a régi játékok még fából készültek.
Most a Construction Set 2-es dobozát tudjátok megszerezni magatoknak. A játék tényleg nem túl gyakori itthon, így érdemes lehet lecsapnotok a 3500 Ft-ról indított aukción hirdetett játékra.

ritka-jatek-orosz-taviranyitos-lunochod-az-eredeti-dobozaban-f57c_355_big.jpg

Lunohod távirányítós jármű - Gyerekkoromba a játékboltok kirakatának egyik legérdekesebb és legkülönlegesebb játéka volt a távirányítós Lunohod holdjáró.
Mindig vágyakozva néztem a kirakatot és persze soha nem kaptam meg ajándékba. Szerintem sokan jártak hasonló cipőben, így a számukra lehet érdekes ez a gyönyörű eladó holdjáró.
A működésének leírásával most nem fárasztanálak benneteket, helyette itt van egy bemutató amit érdemes elolvasnotok.
A játékért minimum 50.000 Ft-ot szeretne kapni az eladó, de villámáron 60.000-ért azonnal vihetitek ezt a ritkaságot.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2518308081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása