Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.2.hét
2024. január 07. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.2.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezúttal ismét a hazai aukciós oldalakon néztem szét érdekes régi játékok után és szerencsére találtam is különlegesebb darabokat.
Tartsatok velem és utazzunk egy kicsit vissza az időben együtt!

lemez-mentoauto-737c_4_big.jpg

MF-714 mentőautó - A kínai játékgyártás többször újrahasznosított egy-egy jól bevált teherautót. Ennek remek példája az MF-714-es lendkerekes mentőautó is.
A teherautót több formában, eltérő felépítménnyel is forgalmazták. A mentő változat egy dobozzal a platón várta a gyerekeket, amibe a nyitható hátsó ajtón keresztül akár beteg játékkatonát is be lehetett tenni.
A kocsi igazán szép állapotban van, így mindenképpen érdemes elgondolkodni a fix 7000 Ft-ért kínált játék megvásárlásán.

lemez-versenyauto-737c_1_big.jpg

MF-905 versenyautó - Nyitott karosszéria, impozáns Racer felirat és egy gumifejű autóversenyző. Ez volt az MF-905-ös számot viselő kínai versenyautó.
A kidolgozás nem a legszebb és legrészletesebb, de akkoriban nem vártunk sokat a játékoktól. A lendkerekes kisautó pedig tette a dolgát. Igazi különlegessége az eladásra kínált játéknak, hogy a gumifej még a helyén van. Általában ez az évek alatt elveszett.
Az eladó fix 6000 Ft-ért kínálja a játékot.

retro-tarsasjatek-police-07-novoplast-737c_1_big.jpg

Police 07 társasjáték - A Novoplast gyakorlatilag a 80-as évek meghatározó szereplője volt a hazai játékpiacának. A cég leginkább a társasjátékok területén volt jelen és számtalan ikonikus társasjátékot köszönhetünk nekik.
Ezek közül az egyik a Scotland Yard társasjáték honosított változata volt, ami Police 07 néven volt ismert. Sokat játszottunk vele, hogy elkapjuk Doktor Faktort Budapest utcáin.
Most ezt az élményt élhetitek át újra, ha lecsaptok a kiváló állapotban megmaradt játékra.
Az eladó 8000 Ft-ot szeretne kapni a társasért.

anker-jupiter-f27c_6_big.jpg

Jupiter távirányítós jármű - Az NDK-ban is készültek klassz távirányítós járművek. Ezek sorába tartozott a Saturn-Jupiter páros. A Saturn egy hernyótalpas felderítőjármű volt, míg a Jupiter kilőhető rakétával volt felszerelve.
Most egy Jupiter került eladósorba. A jármű nagyon szép állapotban, eredeti dobozában várja új gazdáját. Igaz a kilőhető rakéta hiányzik, de ezeknél a játékoknál ez teljesen természetes.
A licit 18.500 Ft-ról indul, ami bár kicsit sok de nem veszélyes.

agatex-lemez-villamos-fellelt-allapotaban-6-os-vilamos-437c_1_big.jpg

Agatex villamos - Néhány ajánlóval ezelőtt már ajánlottam a figyelmetekbe egy Agatex villamost. A román gyártmányú játék lendkerekes szerkezettel volt szerelve és több változatban is készült.
Ez most egy kicsit kopottabb mint az előző volt, de ennek ellenére is érdekes lehet a gyűjtők számára.
Igazi autentikus román játék, amit a lemezjátékokra fogékony gyűjtők figyelmébe ajánlok.
Az eladó 12.000 Ft-ot szeretne kapni a játékért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5218297443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása