Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.5.hét
2024. január 28. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.5.hét

Ha vasárnap, akkor az oldalon a szokásos ajánló rovattal várlak benneteket. Ezúttal is szétnéztem a nagyobb hazai aukciós oldalakon érdekes játékok után kutatva.
Szerencsére ezúttal is találtam érdekesebb darabokat, amelyekre érdemes lehet nektek is lecsapnotok.

Nosztalgiázzunk ezúttal is együtt a régi játékok világában!

zil-130-regi-platos-fem-lemez-jatek-867c_5_big.jpg

ZIL-130 platós teherautó - Az egykori Szovjetunió büszkesége volt a ZIL teherautó, amit természetesen játék változatban is elkészítettek a gyerekek számára.
A ZIL-130-ast különböző felépítményekkel és más-más méretben is gyártották. Ezúttal egy platós változatot ajánlok a figyelmetekbe, ami egészen jó állapotban maradt meg. Igaz a játékot valaki már átfestette, de ez abban az időszakban természetesnek számított.
A licit jelenleg 20.000 Ft-on áll, de még nem sikerült elérni a minimálárat.

abc-piko-mammut-retro-tavos-teherauto-e47c_1_big.jpg

PIKO Kipper - Egy NDK távirányítós játékkal folytatom a sort. Az első gondolatom az volt, hogy milyen jó is lenne ha az aki régiség árusítással foglalkozik venné a fáradtságot, hogy utána nézzen legalább az árusított tárgy nevének - ha már ki nem akarja próbálni.
A PIKO Kipper egy elektromos távirányítós teherautó. Ebben a játékban a haladáson kívül a kormányzás is elektromos motorral volt megoldva. Igazán érdekes darab, ha működik.
Bár közel sincs 100%-os állapotban a játék, de esetleg valakinek megér 9990 Ft-ot így is.

regi-lemezjatek-varazsgomb-dobozaban-b77c_1_big.jpg

Föld-Gömb logikai játék - Az egykori Lemezárugyár nem csak kisautókat és lemezkonyhákat gyártott a gyerekek számára, hanem nagyszerű logikai játékokat is.
Ilyen volt a Föld-Gömb és a hozzá hasonló csak más mintával rendelkező Varázs-Gömb is. A Föld-Gömbnél az volt a feladat, hogy a csúsztatható mezőket úgy mozgassák a gyerekek, hogy a földgömb megfelelően álljon.
Egy egyszerű tologatós játék volt, de nagyszerűen kidolgozva.
Most egy eredeti dobozos játékért szállhattok harcba. A licit 15.000 Ft-ról indul.

vegvari-viadalok-asz-budapesti-kisszovetkezet-retro-tarsasjatek-777c_1_big.jpg

Végvári viadalok társasjáték - A 80-as évek második felében nagyon sok társasjáték készült a Novoplast sikerén felbuzdulva. Így született meg a Végvári viadalok is, ami egy történelmi társasjáték volt.
A szabályok nem voltak túlságosan egyszerűek, ezért a játék sem ért el átütő sikert. Most lehetőségetek nyílik kipróbálni ezt a különleges társast, ha lecsaptok a 8900 Ft-os fix áron hirdetett játékra.

retro-jatek-telefon-077c_1_big.jpg

Játéktelefon - Egészen szürreális belegondolni, hogy egykoron a barátokkal vagy a testvérünkkel ilyen készülékek segítségével tudtunk beszélgetni.
Lényegében egy vezetékes telefont kaptak a gyerekek a Jugoszláv Mehanoteknikától. A vezetéket ki kellett húzni a két végpont között, ami lehetett egy másik szoba vagy a felettünk vagy mellettünk lakó gyerek ablaka és a vezeték végére kellett csatlakoztatni a telefonkészüléket.
Elemet kellett rakni a készülékekbe és máris lehetett a tárcsa forgatásával megcsörögni a beszélgetőpartnerünket, aki ha felvette egészen biztosan szívesen csevegett velünk. Lehetett beszélni a háziról vagy a délutáni programról vagy bármi másról.
Manapság ilyen már nincs a gyerekeknek, de az élményt visszahozhatjátok ha beszálltok a 9999 Ft-ért hirdetett játék licitjébe.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4718313399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása