Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.39.hét
2024. szeptember 22. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.39.hét

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes és különleges darabokat a figyelmetekbe ajánlani.
Szerencsére ezúttal is találtam néhány különlegesebb játékot, így érdemes lesz most is velem tartanotok.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

retro-rugos-foci-jatek-teljes-es-szep-allapotban-5bbc_1_big.jpg

Rugós foci - Kezdjük a sort egy klasszikus hazai játékkal, a Rugós focival. Ez egy annyira ötletes és jól kitalált játék, hogy még manapság is gyártanak hasonlóakat hozzá.
A figurák egy-egy rugós rögzítéssel kerültek fel a játéktérre, ahol minden figura felé lejtett egy kicsit a pálya. Az aprócska golyót a figura elmozdításával lehetett ellőni és a cél persze a gólszerzés volt.
Most egy hibátlan darab keresi új gazdáját, a licit jelenleg 750 Ft-on áll.

fa-gyerek-epitojatek-epitokocka-2-doboz-szines-faepito-4-ar-co-bbbc_1_big.jpg

Fa építőkocka - A LEGO és a hasonló műanyag építőjátékok megjelenése előtt, sőt még azokkal egy időben is népszerűek voltak a különböző fa építőjátékok.
A különböző formájú fa elemekből a gyerekek pedig gyakorlatilag azt építhettek maguknak, amit akartak. Persze voltak különböző gyártó által felvázolt elképzelések is, de a gyerekek fantáziáján nagyon sok múlott.
Most ezt az élményt idézhetitek fel az aukcióra kerülő két készlet segítségével. Az eladó minimum 5000 Ft-ot szeretne kapni a játékokért.

regi-gyerekjatek-technokid-fem-epitojatek-bbbc_1_big.jpg

Technokid fém építőjáték - A szocialista országokban is számtalan különböző fém építőjáték készült, amivel a gyerekek kiélhették a kreativitásukat.
Az összecsavarozható fém elemekből nagyon sok dolgot meg lehetett építeni. A különböző készletek közül az egyik volt a Technokid, ami számtalan változatban volt megvásárolható.
Most egy egyszerűbb készletet ajánlok a figyelmetekbe amiért az eladó minimum 3500 Ft-ot szeretne kapni.

retro-robur-teherauto-cbbc_3_big.jpg

Lendkerekes Robur teherautó - Az egykori NDK játékgyártása külön hangsúlyt helyezett az országban készült járművekre. Ennek eredményeként szinte minden NDK-ban gyártott autó elérhető volt a gyerekek számára is ilyen-olyan változatban.
A Robur teherautó lendkerekes változatban került a játékboltok polcaira több féle változatban is. Most egy aprócska buszt ajánlok a figyelmetekbe.
A játékért az eladó 3000 Ft-ról indította az aukciót.

louis-marx-tuzolto-parancsnoki-auto-anglia-abbc_1_big.jpg

Louis Marx Fire Chief lendkerekes autó - A Louis Marx játékokkal találkozhattatok már az oldalon, sőt az átaluk készített játékok közül nekem is van egy a gyűjteményben.
Most egy lendkerekes kabriót ajánlok a figyelmetekbe, ami a piros színe miatt is valószínűleg a tűzoltó parancsnoki autó funkciót kapta a gyártótól.
Nem kell azt hiszem ecsetelni a gyűjtők számára, hogy micsoda különlegesség ez a játék. A licit ebben az esetben 20.000 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3518497232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása