Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.37.hét
2024. szeptember 08. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.37.hét

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem olyan játékokat kiválasztani nektek, amelyekre a gyűjtők és a nosztalgiázók ugranak.
Szerencsére ismét ráakadtam érdekesebb darabokra, így érdemes lesz ma is velem tartanotok.

lemezjatek-autopalya-jatek-98bc_2_big.jpg

Autópálya - A Lemezárugyár számtalan érdekes játékot készített, amelyek között azért megtalálhatóak voltak a gyengébb minőségű darabok is.
Ezek a játékok mára egy kicsit többet is érnek, mint a tartósabb társaik. Ezt a vonalat erősítette az Autópálya játékuk, ami egy vékony műanyagból készült alapon lett elhelyezve. A 8-as alakú pályán egy spirálrugó hajtással száguldottak körbe-körbe az autók. A grafika a táblán egészen jó volt, bár a játék maga nem volt éppen a megbízhatóság csúcsa.
Gyakran szorult meg a rugó, tört le az autók vezetője és más egyéb hibák is előfordultak. Most egy viszonylag szép állapotú darabra csaphattok le.
Az eladó 10.000 Ft-ért válna meg a játéktól.

retro-holiday-tarsasjatek-novoplast-1985-88bc_3_big.jpg

Holiday társasjáték - A 80-as években a Novoplast szinte leuralta a hazai társasjáték piacot. Ez annak volt köszönhető, hogy formabontó társasjátékaikkal és előremutató designnal várták a gyerekeket és nem utolsó sorban érdekes játékokat.
Az általuk készített társasjátékok mind nagyon népszerűek lettek és máig keresett daraboknak számítanak. Most a Holiday társasjátékot ajánlom a figyelmetekbe, ami hiánytalan állapotban keresi új gazdáját.
Az eladó 9500 Ft-ot szeretne kapni a régi játékért, ami nem is magas ár.

gordon-electric-elektronikai-apitojatak-e8bc_2_big.jpg

Gordon Electric - Az építőjátékokból számtalan érdekes dolgot lehetett készíteni. A klasszikus fém és fa építőjátékok mellett azonban készültek érdekesebb darabok is, amelyekben mondjuk az elektromosság rejtelmeibe merülhettek el az érdeklődő gyerekek.
Ilyen volt a Gordon által készített Electric építőkészlet is, amiből csengőt és más érdekes elektromos szerkezetet lehetett összeállítani a mellékelt utasítások segítségével.
Mint a képen is láthatjátok a játék gyönyörű állapotban maradt meg. Kár lenne érte, ha nem gyűjtőhöz kerülne. A licit ebben az esetben 8000 Ft-ról indul.

ritka-jatek-lemezarugyar-globusz-gomb-az-eredeti-dobozaban-29bc_271_big.jpg

Lemezárugyár Földgömb - Ismét egy Lemezárugyárnál készült játékot ajánlok a figyelmetekbe. Ezúttal a logikai játékos vonalat erősítő Föld-Gömb nevű játékon akadt meg a szemem.
A játék alapvetően két változatban készült, az egyiken a színeket kellett a megfelelő helyre forgatni, míg a másik a földgömböt kellett helyesen összerakni.
Nekem ez utóbbi jobban tetszett mindig is és akad is belőle a gyűjteménybe. Most Ti is beszerezhettek egy eredeti dobozos darabot, amiért a licit 15.000 Ft-ról indul.

retro-taviranyitos-rendorauto-uj-allapotban-elteve-19bc_2_big.jpg

RC rendőrautó - Egészen ritkán találkozni ennyire szép állapotban megmaradt régi játékkal. Ezúttal egy RC irányítással rendelkező rendőrségi autót ajánlok a figyelmetekbe, amit gyanúm szerint még soha nem is használtak.
A kocsi játék közben természetesen villogott és szirénázott is, amit szerintem most akár Ti is kipróbálhattok.
A ritka szép állapotú kocsiért az eladó 7900 Ft-ot szeretne kapni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3418487085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása