Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.42.hét
2024. október 13. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.42.hét

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is ráakadtam öt érdekes régi játékra, amelyek miatt érdemes lesz velem tartanotok ezúttal is.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

lemezarugyar-raketapisztoly-urpisztoly-mukodik-ritkasag-5fbc_1_big.jpg

Rakétapisztoly - Kezdjük a sort egy remek állapotban megmaradt Lemezárugyáras játékkal. Aki a 70-es években volt gyerek, annak a kezében egészen biztosan volt legalább egy darab Rakétapisztoly.
A lendkerekes szerkezettel szerelt fegyver csöve mozgott és közben villogott a belül elhelyezett tűzkőnek köszönhetően. Igazából a játék különlegessége, hogy nagyon sok ment tönkre vagy tört el és ezért manapság már elég nehéz működő darabra ráakadni.
Most úgy tűnik sikerült egy szebb állapotút találnom, amit akár Ti is megvásárolhattok magatoknak. A licit jelenleg 12.000 Ft-on áll.

gege-retro-tavos-citroen-ds-cebc_1_big_1.jpg

Távirányítós Citroen DS - Na ezt a kisautót tényleg a gyűjtők figyelmébe ajánlom. A francia GeGe által gyártott Citroen DS távirányítós kisautó egyáltalán nem egy hétköznapi darab.
A kocsi formája már alapból is magára vonja a figyelmet, de távirányítós játékként igazi kuriózum. Persze jelenleg nem igazán működik, de itt már a felújítás is felér egy szentségtöréssel.
Ezt a játékot ebben az állapotában kell a polcra rakni és gyönyörködni benne. Az ár 45.000 Ft, ami annyira nem is veszélyes.

cab-ne-nevess-koran-retro-tarsasjatek-cfbc_1_big.jpg

Ne nevess korán! társasjáték - Következzen egy magyar társasjáték, amiben engem maga a doboz fogott meg. Belül a klasszikus Ki nevet a végén társasjáték található, de a doboz mégis különlegessé teszi a játékot. A kis úttörők a nyakkendőben amin éppen társasjátékoznak szerintem elég hűen adja vissza a kor szellemét.
Ezt most Ti is átélhetitek ha lecsaptok a 2793 Ft-ról induló aukción a játékra.

ferrari-plasticart-lendkerekes-retro-jatekauto-adbc_1_big.jpg

Plasticart Ferrari - A Plasticart az NDK játék és modellgyártásának egyik meghatározó szereplője volt a 70-es, 80-as években.
Számtalan klasszikus játékot köszönhetünk nekik. Most egy elég gyalázatos látványt nyújtó lendkerekes Ferrarin akadt meg a szemem, amit szerintem érdemes lehet megmenteni.
Persze nagyon alaposan le kell takarítani, de úgy újra régi fényében tündökölhet a lendkerekes kisautó. A feladat adott, amihez már csak a 6000 Ft-os áron kínált játékot kell megvásárolnotok.

lemezarugyar-raba-10cc_1_big.jpg

RÁBA kamion - Ismét egy Lemezárugyárban készült játékot ajánlok a figyelmetekbe. A RÁBA teherautó számtalan változatban volt megtalálható a boltok polcain. A buktatható fülkével szerelt jármű a gyerekek nagy kedvence lett rendkívül gyorsan.
Akkoriban sem számított a legolcsóbbnak a szépen kidolgozott teherautó, ami azt kell mondanom tartja az árát. Most egy szép állapotú pótkocsis darabon akadt meg a szemem, amihez 30.000 Ft-os áron juthattok hozzá.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3918707154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása