Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.38.hét
2024. szeptember 15. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.38.hét

Eljött a vasárnap és ebben az esős időben már a szobába húzódunk. Ez a tökéletes időpont, hogy játékokra vadásszunk magunknak. Abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy a Heti TOP5 régi játék rovatban minden héten elhozom nektek az érdekes és különleges régi játékokat a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Tartsatok ezúttal is velem és nosztalgiázzunk együtt egy kicsit!

omnia-371-autoservice-csehszlovak-lendkerekes-lemez-jatekauto-3abc_3_big.jpg

Auta s pohonem Servis - 1965-öt írtunk amikor a cseh Omnia cég a piacra dobta a lendkerekes szerkezettel készült fém kisautóját, ami több változatban is elkészült.
A klasszikus autókat idéző kombiból volt rendőrségi, tűzoltó és szervizes változat is. Most egy gyönyörű állapotban megmaradt sárga-kék szervíz autón akadt meg a szemem, amire akár Ti is lecsaphattok. 
A licit 13.800 Ft-ról indul.

foki-csillagrama-politechnikai-8abc_1_big.jpg

FOKI Csillagráma - A FOKI Csillagráma játék inkább a lányoknak nyújtott jó szórakozást. Az aprócska műanyag korongon ugyanis különböző mintákat tudtak a gyerekek elkészíteni fonál segítségével, ami a végén gyönyörű képekké állt össze végül.
Ehhez persze szükség volt némi kézügyességre is, de a játék megfelelő segítséget jelentett.
Ehhez a játékhoz eredeti dobozban, leírással együtt most 5000 Ft-os áron juthattok hozzá.

kdn-turbolet-taviranyitos-regi-jatek-repulo-e9bc_1_big.jpg

KDN Turbolet távirányítós repülőgép - A cseh KDN-nél készült Turbolet repülőgép távirányítós változatáról már olvashattatok itt az oldalon.
Ha akkor kedvet kaptatok ehhez a távirányítós játékhoz, akkor örömmel jelentem hogy most egy egészen jó állapotban megmaradt darabra csaphattok le.
A licit 10.000 Ft-ról indul, igaz van is javítanivaló a játékon, de nem megoldhatatlan feladat.

lemezarugyari-puska-ak47-0abc_1_big.jpg

Lemezárugyár Géppisztoly - A Lemezárugyár játékait nagyon sokan fogták a kezükbe és játszottak velük gyerekként. Szívesen játszottunk a lendkerekes autókkal, a különböző lemezből készült játékokkal és persze bőszen rohangáltunk az általuk készített géppisztollyal is.
Most akik ezt a nosztalgikus élményt szeretnék átélni, azok számára egy Géppisztolyt ajánlanék figyelmükbe. Ez a fegyver leginkább már csak dekorációnak alkalmas, de annak viszont tökéletes.
A játék kikiáltási ára 1000 Ft.

anker-saturn-lanctalpas-holdjaro-regi-jatek-e9bc_1_big.jpg

Anker Jupiter távirányítós űrjármű - Az NDK Anker által Jupiter űrjárműről szintén olvashattatok már a blogon, ahogy a társáról a Saturn felderítő járműről is.
Most egy Jupiter került eladósorba, aminek különlegessége volt, hogy egy rakétát lőtt ki az indítóállásról. Ezek a rakéták persze idővel széttörtek, de addig feledhetetlen élményt nyújtottak a gyerekeknek.
Ezúttal egy egészen szép állapotban megmaradt játékon akadt meg a szemem, amihez jár még egy törött rakéta is.
A licit a dobozos játék esetében 22.000 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7418492344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása