Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.36.hét
2024. szeptember 02. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.36.hét

Egy nappal elcsúszva, de azért megérkeztem a Heti TOP5 játékajánló rovattal. Ezúttal ismét a legnagyobb hazai aukciós oldalon kerestem nektek érdekes régi játékokat.
Ha van kedvetek tartsatok velem és nézzük meg együtt, hogy min is akadt meg ezúttal a szemem!

nem-hasznalt-bogi-logikai-jatek-a-80-as-evekbol-dobozaban-28bc_1_big.jpg

Bogi - Egy igazi hazai fejlesztésű logikai játékkal indítom a sort. A Bogiban a feladat annyi volt, hogy a meglehetősen bonyolult fém szerkezetről leszedjük a rákötözött spárgát. Ehhez persze kizárólag a logikai érzékünket és a kézügyességünket hívhattuk segítségül.
A játékot nagyon reklámozták egy időben a televízióban is, de igazából nem volt átütő siker. Most azért a Bogi érzést átélhetitek, ha lecsaptok erre a 3000 Ft-ért kínált játékra.

nem-hasznalt-pionir-kocka-a-80-as-evekbol-dobozaban-28bc_1_big.jpg

Pionír kocka - A hazai logikai játékgyártás egyik különlegesebb darabja volt a Pionír kocka, amit már bemutattam nektek itt az oldalon.
A játékkal rendkívül nehéz volt játszani és ez gyakorlatilag meg is pecsételte a sorsát az amúgy nagyszerű ötleten alapuló játéknak. Persze azért a gyűjtők számára még így is érdekes lehet és a 4000 Ft-os ár nem is magas érte.

retro-magneses-foci-jatek-tasasjatek-football-labdarugas-68bc_3_big.jpg

Magnetic Football - A mágneses futballra én igazából a 80-as évek legelejéről emlékszem. Ebben a játékban a gyerekek focista figurákkal játszhattak egymás ellen. Igazából a játék sok hasonlóságot mutatott a német Tipp-Kickkel, de attól mégis eltért egy kicsit.
Most egy kicsit hiányos darabot szerezhettek meg magatoknak az eredeti dobozban. Kipróbálásra és gyűjtők számára is érdekes lehet a 3000 Ft-ról induló liciten kínált játék.

nem-hasznalt-logikai-jatek-a-80-as-evekbol-dobozaban-28bc_1_big.jpg

Logikai játék - Az én emlékezetemben ez a tárgy Logikai készlet néven maradt meg, amit kötelező jelleggel kellett az általános iskolában használni.
Igazából a halmazok megismerését segítette a játék, ahogy az a borítón kis látszik. A műanyag játékot a Mikrolin gyártotta egykoron, de szerencsére még ma is hozzá lehet jutni gyönyörű állapotú darabokhoz.
A képen látható játékért 2000 Ft-ot kér az eladó.

retro-tarsasjatek-irany-a-csucs-record-ipari-kisszovetkezet-38bc_8_big.jpg

Irány a csúcs társasjáték - Ezúttal is igazán ritkaságnak számító társasjátékot ajánlok a figyelmetekbe. Az Irány a csúcs társasjátéknak a legérdekesebb része a játéktábla volt, aminek a tetejére kellett felérni a legügyesebb játékosnak a győzelemhez.
A játék bár kissé hiányosnak tűnik a képek alapján, de van annyira ritka és érdekes, hogy a figyelmetekbe ajánljam. A licit 2000 Ft-ról indul ebben az esetben.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5118483363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása