Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.40.hét
2024. szeptember 29. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.40.hét

Ezúttal sem maradhat el az ajánló rovat, amelynek keretében a hazai aukciós oldalak kínálatában keresek érdekes és különleges régi játékokat gyűjtők és nosztalgiázók számára.
Szerencsére ismét ráakadtam érdekesebb darabokra, de a heti ajánló érdekessége igazából az, hogy csak hazai készítésű játékok kerültek most be a kínálatba.

Tartsatok velem és nosztalgiázzunk együtt egy kicsit!

jatek-a-betukkel-regi-retro-tarsasjatek-0dbc_8_big.jpg

Játék a betűkkel - Valamikor a szocializmusban volt egy nagyszerű vetélkedő az MTV-ben. Ez volt a Játék a betűkkel. Itt az volt a feladat, hogy a játékosoknak szavakat kellett kirakni a rendelkezésükre álló betűkből. A televíziós vetélkedőt végül az nyerte meg, aki több pontot szerzett az általa kirakott szavakkal.
Persze mivel mindenki nézte a vetélkedőt, így szinte természetes módon játék formájában is elkészült az. Most egy egészen jó állapotban megmaradt darabot ajánlok a figyelmetekbe, amiért a licit 3500 Ft-ról indul.

gazdalkodj-okosan-tarsasjatek-fcbc_2_big.jpg

Gazdálkodj okosan! - Ismét egy mindenki számára ismerős hazai játék következik, amiből egykoron minden háztartásban volt legalább egy darab.
Az egész család képes volt a hétfői napokat beáldozni, hogy szert tegyen egy lakásra és sikeresen berendezze azt. Ehhez persze sok nehézséggel kellett megküzdeni, de a kellemesen eltöltött idő mindenképpen megérte.
Most az első szériás változathoz juthattok hozzá. Nem tudom mennyire komplett a játék, de a tábla, a pénzek és a bábuk megvannak és ez a lényeg.
A régi társast 6000 Ft-ért vihetitek.

takarekoskodj-tarsasjatek-fcbc_1_big.jpg

Takarékoskodj! - Nem is lehetne stílusosabban folytatni az ajánló rovatot, mint a Gazdálkodj okosan! uralmát megtörni szándékozó Takarékoskodj! társasjátékkal.
A feladat itt is hasonló volt. A játék előre haladtával egyre több értékre és vagyonra kellett szert tennünk és közben ügyesen gazdálkodnunk a nálunk lévő pénzzel.
A jutalom itt sem maradt el és lakást, autót, nyaralót is összehozhattunk a játék során.
A Takarékoskodj! soha nem tudta megszorítani a Gazdálkodj okosan! társast, de érdekességnek a gyűjtők számára mindenképpen fontos darab.
Most 8000 Ft-ért tehettek szert egy szép állapotban megmaradt darabra.

modern-autok-kvartett-autoskartya-fcbc_1_big.jpg

Modern Autók Kvartett - A 60-as évektől kezdve a fiúk szinte kötelező játékának számított az autóskártya. Ezek kiadásáról a Minerva gondoskodott, akiknek köszönhetően olyan márkákról szerezhettünk tudomást amelyeket nem is ismertünk.
Pontosan tudhattuk, hogy mennyivel megy egy Ferrari, hány lóerős egy Bentley és remekül szórakoztunk ezekkel a kártyákkal. A többség nem a kvartett szabályok szerint játszott, de ez akkoriban senkit nem érdekelt.
Most újra átélhetitek az élményt a piros hátlapos paklival. A licit 9999 Ft-ról indul.

retro-lemezarugyari-varazs-gomb-nehezen-lehet-tekerni-ccbc_2_big.jpg

Varázs-Gömb - A Lemezárugyár nem rettent meg ha logikai játékot kellett készítenie, így készült el a Varázsgömb és a Földgömb:
A Varázsgömbbön a megfelelő színeket a megfelelő helyre kellett mozgatni. Lényegében egy tili-toli játékról volt szó, ami egy gömb felületen lett elhelyezve. Nagyszerű szórakozás és kikapcsolódás volt.
Most egy kicsit szorulósabb darab keresi új gazdáját. Mindenképpen érdemes jó bő mosogatószeres vízzel átmosni a játékot és ezt követően kiszárítani: Semmiképp nem javaslom a WD40-et vagy más hasonló anyagokat és a szétszedést sem.
Valószínűleg így is működésre lehet bírni a 8000 Ft-ért megvásárolható játékot.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5018598486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása