Múltidéző BMW 502
2024. augusztus 07. írta: ToyaHSW

Múltidéző BMW 502

img_2988.JPG

Ahogy említettem néhány hete rendeltem a Temu nevű nagy oldalról néhány érdekességet, amelyek között stílusos játékautók is megtalálhatóak voltak.
Eddig bemutattam nektek a Piaggio Ape-t és a VW Bogarat, így már csak az utolsó darab van hátra, ami egy BMW 502-es. A mai napon ezt a játékot igyekszem bemutatni nektek.

A kocsi méretarányban teljesen megegyezik a többi kisautóval és gyakorlatilag majdnem tökéletesen illeszkedik a Welly OldTimer sorozatához is.
A kocsik mind kidolgozásban, mind részletességben igyekeznek a Welly autók nyomában járni és igazából azoktól a játékautóktól nem is olyan sokkal maradnak el.
Ami érdekessége a most érkezett kocsinak, hogy mindegyikben Pull Back & Go szerkezet kapott helyet. Ez annyit jelent, hogy a kocsikat hátra kellett húzni, aminek köszönhetően egy belül található óraműves szerkezet felhúzódott, majd ezt követően a kocsikat elég volt elengedni és máris elindultak előre.

De nézzük hogyan is néz ki a BMW 502-es.
Egy kicsit sok időbe telt amíg rátaláltam, hogy pontosan melyik típus szolgálhatott alapul az autó elkészítéséhez, de végül rátaláltam az 1955-ös BMW 502-esre, ami szakasztott úgy nézett ki mint a játékautó.
Ez már segítségemre volt a vonalak összehasonlításában.
A kocsi karosszériája fémből készült, míg az alváz a többi játékhoz hasonlóan itt is műanyagból került legyártásra. Az alvázat és a karosszériát csavarokkal rögzítették egymáshoz a gyártás során.
A karosszéria szépen ki lett dolgozva azt kell mondanom. A jármű vonalai hűen követik az eredeti formát és igyekeztek a részletekre is odafigyelni.
Az autó fekete, kék és bordó színben megvásárolható és a festés is igazán jól sikerült.
A karosszéria dekorációjára is figyelmet fordítottak. Ennek köszönhetően számtalan krómozott résszel lehet találkozni. A lökhárítók, a küszöbök, a kilincsek, a hűtőmaszk, de még a rendszámtábla világítás is szép króm színben csillog.
A tetőn egy jelzett tolótetőt is fel lehet fedezni.
A jármű első ajtajai nyithatóak, aminek köszönhetően remek belátás nyílik az utastérre.Az utastér bézs színt kapott, amit olyan extrák dobnak fel mint a krómozott kormánykerék.
Összességében a benyomás nagyon jó és még az ajtók is megfelelően kárpitozottak.

Az alváz a megszokott műanyag és csak néhány részlet lett kidolgozva az autóból. Ennek az az oka, hogy a másik játékhoz hasonlóan itt is egy hangszórónyílás viszi el a helyet, ugyanis ebből az autóból is készült olyan változat, ami hangot adott ki játék közben.
Az alvázban kapott helyet a futómű. Az első tengely teljesen szabadon fut, míg a hátsó tengelyen helyezték el a felhúzós szerkezetet.
A tengelyek végén szépen kidolgozott kerekek találhatóak. A felnik krómozottak, míg az abroncsok valóban gumiból készültek. Erre már csak azért is szükség volt, hogy a Pull Back & Go szerkezet jól tudjon működni.
A kocsi csendben gurul és szépen teszi a dolgát.
Ideális ajándék a hozzám hasonló gyűjtők számára, de valószínűleg a gyerekek is örülnek majd neki.

Az ár ebben az esetben 3300 Ft körül alakul és a megrendeléshez elég ide kattintonotok.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2918462439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása