Matchbox Pony Trailer
2024. február 13. írta: ToyaHSW

Matchbox Pony Trailer

img_2398.JPG

A mai napon egy újabb régi Matchbox járművet mutatok be nektek. A kocsik mellé általában jártak különböző kiegészítők, amelyek között fontos szerep jutott a vonóhorgokra akasztható utánfutóknak.
Ebből számtalan változatot készített a Matchbox az évek alatt, amelyek között voltak jobb és kevésbé jobb darabok is.
A ma bemutatásra kerülő Pony Trailer szerintem a jobban sikerült kiegészítések közé tartozott.

Ahogy a név is utal rá ezzel az utánfutóval lovakat tudtak szállítani a gyerekek és ehhez eredetileg minden adott is volt, ugyanis az utánfutóhoz tartozott két fehér műanyag lovacska is.
A Pony Trailer elképesztően sokáig volt gyártásban, ugyanis az első változat 1968-ban debütált, míg az utolsó ismert darab 2022-ben készült el belőle. Ezen idő alatt leginkább csak a kerekek, a festés és a dekoráció változott az utánfutón.
Mi is lehetet ennek a hatalmas sikernek a titka? Szerintem alapvetően az utánfutó kidolgozottsága, de azt javaslom olvassatok tovább és ismerjétek meg Ti is a Pony Trailert!

A utánfutó fémből készült és formája rendkívül áramvonalas, a kidolgozás pedig egy prémium lószállítót idézett meg a gyerekekben.
Az alváz fémből készült és zöld színt kapott a hozzám került változaton. Ezen kívül az alváz készült még fekete festéssel és festetlen változatban is.
Az alvázban a kengyeles rögzítéssel kerültek elhelyezésre a tengelyek. Igen tengelyek, ugyanis ez egy duplakerekes utánfutó. A tengelyek végén az aktuális Matchbox kerekeket találhatták a gyerekek, ami az én 1968-as változatomon a Regular kerekek.

A felépítmény szintén fémből készült. A festés rendkívül változatos volt. A kezdeti sárga színt követte a narancs, a krémszínű, a fehér, zöld, kék, mentazöld és más színek is.
A játék oldalára 1976-tól kezdve különböző matricák is kerültek, amelyek még jobban feldobták az utánfutót.
Ami a gyerekeknek azonnal feltűnhetett az a nagyon sok ablak. A Pony Trailer az oldalain, az elején, sőt még a tetején is rendelkezett ablakkal, amelyeket plexi fedett.
Az utánfutó hátsó részén egy lenyitható ajtó volt megtalálható, ami a lovaknak rámpaként is szolgált. Ez az elem műanyagból készült és bátran kijelenthetem hogy ez volt a játék leggyengébb láncszeme.
Az ajtó amúgy szépen kidolgozott és részletes.
Ahogy említettem a Pony Trailer hátuljában lovakat is találhattak a gyerekek. Az utánfutóhoz két fehér műanyag ló tartozott, ami kiváló kellék volt a gyerekek számára és sajnos ennek köszönhetően gyakran el is veszett.

Szerintem egy nagyszerű vontatmányt kaptak a gyerekek a Pony Trailer formájában, amivel öröm volt játszani. Talán ennek is köszönhető, hogy még mind a mai napig gyártja a Matchbox ezt a járművet.
A hozzám került változat az első szériából való, ami 1968-1969-ben volt forgalomba. Alapvetően nagyon szép állapotban van a játék, aminek legnagyobb hibája, hogy a hátsó lenyitható ajtó már nem igazán működik.
Sajnos a lovak sincsenek meg, de egy ilyen idős játék esetében előfordulnak hibák és hiányosságok.

Reményeim szerint a több hasonló kisautóval együtt ezt a játékot is láthatjátok majd, de amíg nem tudom bemutatni nektek a Pony Trailert, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5118325347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása