Matchbox Refrigerator Truck
2024. január 30. írta: ToyaHSW

Matchbox Refrigerator Truck

refrigeratortruck_1.JPG

A mai napon ismét egy régi Matchbox kisautót mutatok nektek a gyűjteményből. Ezúttal egy régi hűtőkamiont hoztam nektek a 60-as évek végéről, 70-es évek elejéről.
A hűtőkamion alapjául egy GMC teherautó szolgált, aminek köszönhetően egy igazán klassz játékot kaptak a gyerekeke.
Nézzük meg, hogy milyen is lett a Matchbox Refrigerator Truck.

A kisautó 1967-ben került a boltok polcaira és egészen 1971-ig maradt gyártásban. Ezen idő alatt csak néhány részletében változott a teherautó, amit persze igyekszem meg is osztani veletek.

A teherautó ebben az esetben is az alvázzal együtt került kiöntésre. A kidolgozás egészen szép és részletgazdag. Valóban fel lehet ismerni a GMC márkát a teherautóban, aminek a tetején az ajtajain és az alvázon is ki lettek dolgozva az aprólékosan a részletek.
A kocsi elején egy műanyag lökhárítót és egy hűtőrácsot találhattak a gyerekek. Ez az első keréknél kialakított alváz részét képezte.
A fémből készült teherautó 1967-től 1970-ig piros színt kapott, amit 1971-re a sárga teherautó váltott le.
Az ablakok sötétkék színt kaptak, amire azért volt szükség mert a fülke nem lett belül kidolgozva.
A jármű alján a futómű a 60-as, 70-es években jellemző kengyeles megoldással lett rögzítve. A kengyelen átfűzött tengely végén kaptak helyet a kerekek.
1967-től 1969-ig a Regular kerekekkel szerelték a teherautót, míg 1970-ben és 71-ben az aktuális Superfast kerekek kerültek fel a járműre.

A felépítmény egy igazán érdekes darab. Már csak azért is érdekes, mivel alapvetően szinte teljesen fémből készült. A játék ezen része 1967-től 1970-ig zöld színben pompázott, amit 1971-re a piros felépítmény váltott le.
A felépítmény alapvetően egy egyszerű doboz, amin egy oldalra nyitható műanyag ajtó található hátul, de azért itt is látszik a Matchbox tervezők gondossága.
A doboz első részén, a fülke fölé benyúlva felfedezhető a kompresszor és a felépítmény oldalán futó vonalak mind mind a gondos tervezésre utalnak.

A játék a maga nemében egy igazi különlegesség.
A hozzám került változat egészen szép állapotban maradt meg. A műanyag elemek nem kopottak vagy sérültek és a festés is csodálatosan fest az eltelt több mint 55 év ellenére is.
Reményeim szerint ezt a teherautót is láthatjátok majd a többi játékkal együtt, de amíg nem tudom személyesen is megmutatni nektek a játékot, addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2318315117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása