Welly Mercedes-Benz 220
2024. július 02. írta: ToyaHSW

Welly Mercedes-Benz 220

wellymb_1.JPG

Mint tudjátok a régi játékok mellett azért időnként elcsábulok és beszerezek valami érdekeset a hazai boltok polcairól, ami lehetőség szerint azért a múltat idézi vissza.
Így találtam rá a Welly által gyártott kisautó sorozatra, amit Old Timer és Nex néven is megtalálhattok általában a hazai boltok polcain igazán kedvező áron. Ezek az autók egyaránt alkalmasak gyűjtésre, de játékra is teljesen jól használhatóak.

Mivel a mai napon az egyik boltban rátaláltam egy Nex sorozatban megjelent darabra, ami nem volt meg eddig a gyűjteményben, így rögtön a kosaramba landolt a kisautó.
Ennek köszönhetően tudom ma bemutatni nektek a Welly által gyártott Mercedes-Benz 220-ast, ami egy igazán ikonikus autó.

A Mercedes gyár 1953-ban indította útjára az E osztályt, ami a későbbiekben az egyik legkeresettebb járműosztályává vált. A debütálás a W120-assal indult, amit sokan Ponton néven ismernek. Ezt követően 1961-ben a W110-es, 1968-ban a W114-es és 115-ös, 1975-ben a W123-as, míg 1984-ben a W124-es érkezett meg a szériából.

A Welly a W114-est készítette el a NEX sorozatban. A jármű a klasszikus álló lámpás Mercedesek utolsó időszakából származik. Ezt követően már a W123-as teljesen átdolgozott modernebb formával érkezett meg, ami a lámpák mellett leglátványosabban a hűtőmaszkot érintette.

A Welly a kisautót világoskék, fekete, piros és fehér színben is elkészítette. Sajnos a boltban nem volt választék, így kénytelen voltam a fehér színű változatot betenni a kosárba.
A kocsi a megszokott kartondobozban érkezik, amelynek a belsejében egy külön kartonlapra csavarozva helyezték el az autót. Ennek a megoldásnak az előnyeit azt hiszem nem kell ecsetelni, ugyanis az autó így nem csúszkál, nem sérül, gyakorlatilag tökéletes megoldás.

A dobozból kivéve és lecsavarozva a tartóról az autót azonnal szembetűnnek az apró részletek. A Wellynél bizony igyekeztek odafigyelni az apróságokra is. A karosszériát lényegében uralja a krómozott hűtőrács és a lökhárítók, valamint a szépen kidolgozott első és hátsó lámpák.
Ennél a kisautónál ugyanis mind az első, mind pedig a hátsó lámpák szépen el lettek készítve.
Az apró részletek szintén egészen jók. Így a krómozott ablaktörlők és a csak vezető oldalon megtalálható visszapillantó tükör hűen adja vissza a kor autóira jellemző részleteket.
A karosszéria a sorozat minden darabjánál nyitható ajtókkal készül. Így van ez a Mercedes-Benz 220-as esetében is. Az első két ajtó nyitható, amin keresztül egészen jó belátást kapunk a műanyagból elkészített utastérre. Sajnos nagy szívfájdalmam, hogy az utastér minden autónál fekete, de azért ezzel is megtudok barátkozni.

Az alváz szokás szerint műanyagból készült és egészen szépen ki lett dolgozva. A gyártóra és a típusra utaló feliratok mellett azért látszik a motor, a váltó, a kipufogó és az üzemagyagtartály is.
Az alvázat és a karosszériát csavarozással rögzítették egymáshoz, így roncsolás nélkül is szétszedhető a kisautó.
Az alvázban kaptak helyet a futóművek. A Welly többi kisautójához hasonlóan rugózást itt se kapunk, ellenben műanyag felnikkel és gumi kerekekkel azért itt is találkozhatunk.
A gumi kerekeknek köszönhetően a kisautó rendkívül jól és csendesen gurul, ami azért nem rossz.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1718439523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása