Múltidéző VW Bogár
2024. augusztus 01. írta: ToyaHSW

Múltidéző VW Bogár

img_2956.JPG

Ahogy az előző hasonló bejegyzésemben említettem a Temus vásárlásom során nem egy retro hangulatú autót vásároltam, hanem bizony több érdekes darabra is lecsaptam.
A mai napon egy újabb darabot mutatok be nektek, ami szintén Pull Back & Go szerkezettel lett ellátva. A kocsi a VW Bogár alapján készült, aminek klasszikus vonalai egészen biztosan sokak arcára csal mosolyt.

A kocsi fém karosszériával és műanyag alvázzal készül, amelyeket csavarozással rögzítettek egymáshoz. Az alvázra majd a bemutató végén kitérek, mivel található rajta egy furcsa részlet, ami magyarázatra szorul.
A játékautó formája azt kell mondanom, hogy tökéletes lett. Teljesen jók a méretarányok, egyetlen egy alkatrészt vagy részletet se tudnék kiemelni, ami nem illene az autóra.
A játékautó piros, fehér, fekete, sárga és rózsaszín színben vásárolható meg.
A készítők persze figyeltek a részletekre és megfelelő mennyiségű krómozott alkatrésszel dobták fel az amúgy sem unalmas kisautót.
Krómozottak lettek az ablakkeretek, a szépen kidolgozott lökhárítók, az első lámpabúra kerete és az irányjelző burkolata is.
A karosszérián az utolsó vonal is a helyén van. Olyan részletek nagyon szépen kidolgozottak mint a motorháztető, de a kilincsekre, a szellőzőrácsokra és a hátsó rendszámtáblára is fordítottak kellő figyelmet.
A karosszérián az ajtók nyithatóak. Az ajtókat kinyitva pedig azonnal láthatóvá válik a belsőtér is, ami a Welly autókhoz hasonlóan itt is fekete műanyagból lett kidolgozva.
Talán egyetlen egy apróságot lehet felróni a készítőknek, az pedig az ajtók kárpitozásának hiánya, ugyanis ezt a részletet a fém lemezeken alakították ki és nem pedig műanyagból gyártották azt le.

Az alváz ahogy már említettem műanyagból készült és gyakorlatilag semmiben sem emlékeztet az eredeti autóra. Nincsenek kidolgozott részletek, de ennek jó oka van.
Az autó alvázán található egy elemtartó rész, amiben gombelemeket lehetet tenni és egy rész ami arra utal, hogy a játékban egy hangszóró is helyet kapott. Persze nem ebben a változatban, ugyanis itt a gombelemeket hiába is raknám be érintkező hiányába semmit nem érnék vele és valószínűleg hangszóró sincs az erre kialakított rész alatt.
Az a gyanúm, hogy a kocsi készülhet olyan változatban is ami hangot ad ki játék közben és a költségek csökkentése érdekében ezt az alvázat kapta meg a Pull Back & Go változat is.

A Pull Back & Go annyit tesz, hogy a gyerekeknek elég volt egy kicsit hátrahúzni a játékot, ami ennek köszönhetően egy óraműves szerkezetet húz fel belül. Ezt követően pedig el kell engedni a járművet, ami meglehetősen nagy sebességgel elindul előre.
Ehhez persze szükség volt megfelelő futóműre a játékban és ez itt is megvan szerencsére. A korhű felniken valóban gumi abroncsok találhatóak, ami a hátrahúzásnál és a csendes haladásnál is hatalmas előnyt jelent.

Szerintem egy rendkívül szépen kidolgozott autót kaphattok a pénzetekért. Jelenleg olyan 2200 Ft-os áron juthattok hozzá a kisautóhoz, ami mind egy gyűjteményben, mind pedig egy gyerek kezében megállja a helyét.
Összességében egy percig sem bántam meg, hogy lecsaptam erre a járműre és valószínűleg a jövőben is találok majd kedvező áron szép darabokat, ami szépen mutat majd a Welly kisautók mellett.

Ha szeretnétek magatoknak egy ilyen kisautót Ti is, akkor erre a linkre menjetek rá és tegyétek gyorsan a kosárba a játékot.

Hamarosan a harmadik darabot is bemutatom nektek, amit első körben vásároltam az oldalról.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1418458711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása