Old Timer 1938 Opel Kapitan Cabriolet
2023. november 30. írta: ToyaHSW

Old Timer 1938 Opel Kapitan Cabriolet

opelkapitan_1.JPG

Ahogy azt megszokhattátok, az oldalon nem feltétlenül csak régi játékokkal találkozhattok, hanem igyekszem néha más érdekes gyűjthető darabokat is a figyelmetekbe ajánlani.
Ezek közé tartoznak a Welly kisautók, amelyekből már találkozhattatok néhánnyal itt az oldalon. A Welly számtalan kisautót gyárt, de engem csak a régebbi típusok érdekelnek, amelyek a NEX és az Old Timer sorozatban jelennek meg.
Elfogadható áron juthattok hozzá játékra is kiválóan alkalmas és a polcon is remekül mutató kisautókhoz, amelyeket leginkább a Pepco és a Tesco áruházakban tudtok olcsón beszerezi.
Igaz a kisautók ára emelkedett az utóbbi időben és már 2300 Ft-os áron kínálják a kisautókat, de ezért az összegért is megéri szerintem vásárolni ezeket a kisautókat.

Ma az Old Timer sorozatban megjelent 1938-as Opel Kapitan Cabriolettet mutatom be nektek.

Az Opel Kapitan egy rendkívül sokáig gyártott típus volt, amit mégis viszonylag kevesen ismerünk. A gyártás 1938 és 1970 között zajlott és ezen idő alatt nyolc különböző Kapitan gurult le az Opel sorairól.
A Welly az első változatot hozta el a gyerekeknek, aminek gyártásába a háború beleszólt, de így is sikerült több mint 25.000 darabot értékesíteni 1938 és 1940 között.
A kocsi sok változatban volt megvásárolható és a legnépszerűbbnek a szedán változat számított, de készült két illetve négy üléses kabrió is a típusból.
A kocsiban elhelyezett 2.5 literes motornak köszönhetően a kocsi képes volt a 118 km/h-ás sebességre is. Érdekesség a motorral kapcsolatban, hogy hosszú életűnek bizonyult, ugyanis a szovjet mérnökök gyakorlatilag lemásolták azt és a GAZ-M20 Pobeda is hasonló motorral készült.

A Welly a négy ajtós kabrió változatot készítette el a gyerekek és a hozzám hasonló gyűjtők számára. Nézzük milyen is lett a kisautó.

A doboz a megszokott. Az évek alatt persze némileg változott a doboz, aminek a méretei is változtak és belül egy bliszterbe kerül a kocsi, nem pedig a sokkal látványosabb kartonlapos megoldással dolgoznak.
A doboz külsőleg nem változott, maradt a sárga-barna színkombináció és az Old Timer felirat a dobozon, amelyen a gyártón kívül a kisautó pontos típusát is feltüntették.

A dobozt kinyitva egyszerűen csak ki kell venni a bliszterből a kisautót, amit azonnal játékra is foghatunk ha ezzel a céllal szereztük be.
Persze ezelőtt érdemes egy kicsit közelebbről szemügyre venni a járművet. A karosszéria ebben az esetben is fémből készült, míg az utastér belseje és az alváz műanyagból lett legyártva.
A karosszéria igazán hangulatos és hűen adja vissza a 30-as évek végén hangulatát, valamint nincs kivetnivaló benne az eredeti autóról készült fotókat nézegetve sem.
A karosszéria sötétbordó festést kapott, amin rendkívül jól mutatnak a krómozott részek. Krómozott lett az orrdísz, a hűtőrács, az első és hátsó lökhárítók is, valamint az első szélvédő kerete és az ablaktörlők is.
A Welly Old Timer sorozatára jellemzően itt nyithatóak voltak az ajtók, amelyek persze műanyagból készült kárpitozással lettek ellátva belülről.
A kocsi kabrió mivoltának köszönhetően nagyszerűen szemügyre lehetett venni a belsőt, ami itt is fekete műanyagból készült.
A belső térben a műszerfalat, a kormányt, a kanapéhoz hasonlítható üléseket is láthatjuk. Az ülések mögött pedig a lehajtott tető látható szintén műanyagból elkészítve.

Az alváz a többi Welly autóhoz hasonlóan itt is műanyagból készült és különösebben nem kidolgozott. Persze a gyártóra és a típusra utaló fontosabb információk itt elolvashatóak, de ezen kívül semmi extrát nem lehet látni a kisautó alján.
Az alvázban lettek elhelyezve a futóművek. A tengelyen végére a Welly játékokra annyira jellemző gumi kerekek kerültek, amelyek remek és csendes gurulást biztosítottak. Érdekesség ezen a részen a dísztárcsa, ami nem meglepő módon krómozással vakítja el a gyerekeket.

Összességében a Welly által készített Opel Kapitan is egy olyan kisautó, amiben nem lehet csalódni. A kidolgozás a megszokott és meg merem kockáztatni, hogy ezért az árért kiváló vételnek számít a kisautó.
Az utóbbi időben némi emelkedés tapasztalható az áraknál itt is, de azt hiszen a jelenlegi 2300 Ft-os ár még mindig bőven az ingerküszöb alatt van.

Az autóról kedvcsinálónak hoztam néhány fényképet is, így magatok is eldönthetitek hogy érdemesnek találjátok-e a játékot a vásárlásra.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1418267487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása