Nintendo Ten Billion Barrel
2024. április 04. írta: ToyaHSW

Nintendo Ten Billion Barrel

img_2628.JPG

Ezúttal ismét egy logikai játékot mutatok be nektek. Most szokatlan módon azonban nem egy hazai logikai játékot mutatok be nektek, hanem egy Japánban gyártott Nintendo által elkészített logikai játékot ismerhettek meg.
Ez a játék a Ten Billion Barrel nevű játék lesz, aminek a neve elég sokat mondó és elég kecsegtető lehetett a logikai játékot kedvelő játékosok számára.

A hengeres alakú logikai játékot Gumpei Yokoi találta fel és elég sok másik ismert logikai játékra hasonlított. Erőteljes a hasonlóság a Bábel toronnyal, a Babilon toronnyal és az itthon kevésbé ismert Whip-It nevű logikai játékkal is.
A Ten Billion Barrel egy hordó alakú játék, amiben belül golyók helyezkedtek el. Összesen 23 golyó volt megtalálható a játékban. Három sorban 4-4 golyó, míg a másik három sorban 5-5 golyót helyeztek el.
A átlátszó plexiből készült rész gyűrűkből állt, amelyek közül a középső kettőt forgatni lehetett, míg magát az átlátszó hordót pedig fel-le irányba lehetett mozgatni és ennek köszönhetően a golyók mennyiségét lehetett szabályozni az játékon belül.

A feladat igazából annyi volt, hogy a játékosok addig forgassák a játékot, amíg minden sorba négy egyforma színű golyó nem kerül.
Persze ez csak elsőre tűnik egyszerűnek, ugyanis a játék sokkal bonyolultabb volt mint azt sokan gondolták elsőre. Összesen a lehetőségek száma 4,5·10 12-en volt, ami bőven átlépte a 10 billiós számot ami eredetileg a csomagoláson szerepelt.

A siker persze a játék bonyolultsága miatt nem igazán érte el a játékot, de ennek ellenére is készítettek belőle más formájú változatokat, sőt nem olyan régen újra kiadták ezt az igazán nehéz logikai játékot.

A hozzám került változat eredeti Nintendo darab, amit sajnos itthon nagyon kevesen ismernek. Szerencsére a játék kiválóan működik és bár nekem nem sikerült kiraknom, de szerintem vannak olyanok akiken nem fogna ki ez a logikai játék sem.
Reményeim szerint ezt a játékot is megtudom majd mutatni nektek a többi logikai játékkal együtt és lehetőségetek nyílik majd a kipróbálásra is. Amíg azonban erre nincs lehetőség, addig jönnek a megszokott fényképen ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3418370937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása