Színhenger logikai játék
2024. március 15. írta: ToyaHSW

Színhenger logikai játék

szinhenger_1.JPG

Ezúttal ismét egy logikai játékot hoztam nektek bemutatásra. A játék nem különösebben összetett, így valószínűleg a fiatalabb korosztály számára készítette a gyártó.
A gyártó sajnos ismeretlen. A játékon semmi nem utal a készítőre, így csak tippelni lehet hogy a hazai kisipar egyik remekével van ma dolgom.

A játék teljes egészében műanyagból készült és henger alakú. Legjobb tudomásom szerint fekete változatban készült csak ez a logikai játék. A henger három részre van bontva és ennek megfelelően forgatható. Az egyes részeken színes csempék kaptak helyet, amelyeket a forgatható megoldásnak köszönhetően minden irányba tudunk mozgatni.
A hengerre soronként eltérő színű mozaiklapok kerültek, összesen 17 darab. Kék, zöld, fehér, citromsárga, narancssárga és piros színű lapok kaptak helyet.
Összesen 17, ugyanis egy lapka helyét üresen hagyták, így gyakorlatilag egy hengeres formában elhelyezett tili-toli játékot kaptak a gyerekek.
A feladat annyi volt, hogy a színeket a megfelelő sorrendben kellett rendezni az elkeverést követően.
Ez azért a kicsit idősebb korosztály számára nem volt éppen egy bonyolult feladat, de a fiatalabb korosztály számára azért még feladta a leckét a logikai játék, ami nekik sikerélményt is nyújtott.

Persze azért semmi sem tökéletes, így ez a játék sem volt az. A mozaikok kicsit nehezen mozogtak, valószínűleg csak hosszabb idő után koptak be rendesen és ekkor könnyen használhatóvá is vált a játék.

A hozzám került változat szerintem nem sokat volt használva. A mozaikok kicsit nehezen mozognak, de a játékon semmi sérülést nem lehet látni.
Reményeim szerint a többi hasonló játékkal együtt ezt a régi logikai játékot is megtudom majd mutatni nektek, de amíg erre nincs lehetőség addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7718355011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása