Európa térkép kirakó
2022. október 03. írta: ToyaHSW

Európa térkép kirakó

europapuzzle_1.JPG

Néhány napja bemutattam nektek egy kirakós játékot, amiből számtalan változat készült itthon és külföldön egyaránt. A mai napon ismét egy puzzle játékot mutatok be nektek, amit gyanúm szerint a hazai kisipar követhetett el.
Ezúttal egy érdekes és különleges Európa térképet mutatok be nektek.

Igaz a ma bemutatásra kerülő játék egy kicsit hiányos, de ennek ellenére szerintem elég érdekes és különleges darab. A bemutatásért pedig köszönet illeti Bukovics Zoltánt, aki felajánlotta ezt a különlegességet a gyűjtemény részére.
A ma bemutatásra kerülő térkép puzzleről két dolgot érdemes tudnotok. A puzzle grafikája egészen pazar és elképesztő, azonban a minősége viszont botrányosan rossz sajnos.
Ebben persze valószínűleg az játszott szerepet, hogy nem egy igazán nagy gyártó termékével volt dolguk a gyerekeknek és a spórolás tetten érhető minden egyes puzzle darabkán. Bár a grafikai kidolgozás tényleg rendkívül igényes, azonban az egyes elemek vastagsága és azok egymáshoz való illeszkedése messze van az elfogadható szinttől.
Persze ennek eredményeként a puzzle darabok az évek alatt kellően el is deformálódtak, így nem a puzzle bonyolultsága miatt tartott sokáig a darabok összeillesztése, hanem a játék gyenge minősége miatt.
Akkoriban azonban minden ilyen játéknak tudtunk örülni és szüleink is boldogok voltak ha egy-egy olcsóbb darabhoz is hozzájuthattak.

A puzzle középpontjában Európa áll, de azért egy kicsit belecsúszik Észak-Afrika is. A gyerekek számára a feladat annyi volt, hogy a térkép darabjait összeillesszék. A darabok rakosgatása közben pedig szépen meg lehetett ismerni az országok helyzetét, sőt sok esetben egy-egy országra jellemző jelzéssel is találkozhattak a gyerekek.
Így került a Szovjetunióba a Matrjoska baba és a traktor, Csehszlovákiába egy söröskorsó, az NSZK-ba a Mercedes és a BMW jele, míg Hollandiában szélmalmot láthattak a gyerekek.
A játszva tanulás nagyszerű példája volt ez a játék, amivel szerintem nagyon sok gyerek szívesen töltötte az idejét. Nekem sajnos kimaradt az életemből már ez a puzzle, de így is jól szórakoztam az összerakás ideje alatt és valószínűleg gyerek fejjel is élveztem volna a játékot.
Ahogy említettem egy darab hiányzik a puzzleből, de ez annyira nem nagy tragédia. Elképzelhető, hogy valamikor megpróbálom majd pótolni a hiányzó darabot, de az is lehet hogy így láthatjátok majd a múzeumban a játékot.
Amíg azonban nem tudom megmutatni nektek ezt a kincset, addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5217945990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása