Színkocka logikai játék 2x2
2024. március 19. írta: ToyaHSW

Színkocka logikai játék 2x2

img_2576.JPG

Ezúttal ismét egy logikai játékot szeretnék bemutatni nektek az elmúlt évtizedekből. A játéknak a nevét sem igazán tudom, de talán valaki kommentben kisegít majd. 
Én Színkockának neveztem el magamban a játékot, ami szerintem nem is állhat messze az eredeti névtől és a valóságot is tökéletesen lefedi.

A Színkocka egy átlátszó plexiből készült játék, aminek a belsejében összesen 7 apróbb színes kocka volt megtalálható ami fehér műanyagból készült.
A fehér kockák oldalain színek pontok voltak megtalálhatóak, amelyek piros és zöld színt kaptak. A játék során ezeket az apróbb kockákat kellett mozgatni a nagy plexi kockában.
Persze a játék ezer sebből vérzett, de erre majd egy kicsit később kitérek.

Szóval a feladat annyi volt, hogy a pöttyös kockák színeit a megfelelően rendezzük be, mégpedig azon a módon, hogy egy oldalra csak azonos színű pöttyök kerüljenek.
A játék elkezdéséhez első lépésben ki kellett húzni a biztosító műanyagot, ami megakadályozta a kockák össze-vissza mozgását.

A játéknál a belső kockákat persze nem volt egyszerű feladat mozgatni. Ehhez a játékot kellett mozgatni, rázni, billegtetni, így lényegében a logikai játék mellett ügyességi játékként is funkcionált a játék.
Sajnos ennek köszönhetően a Színkockával a játék nehézkes volt és sokáig tartott egy-egy lépés végrehajtása, ha pedig nem is sikerült akkor kifejezetten bosszantó tudott lenni a játék.

Ennek köszönhetően a Színkocka soha nem lett igazán sikeres játék. Jó megoldás lett volna ha mágnesesek a kockák és egy bot segítségével mozgathatóak azok, de ez a megoldás leginkább reménytelenné tette a logikai játék megoldását.
A sikertelenség miatt a játékok nagyon szép állapotban maradtak meg általában.
A hozzám került játék is lényegében majdnem érintetlen állapotban van. A külső plexi kocka karcolásoktól mentes, ami nem kis dolog.
Persze azért igyekszem majd ezt a logikai játékot is megmutatni nektek közelebbről, de egyenlőre marad a megszokott fénykép amelyből most egy darabot kaptok ugyanis a játék egyszerűsége miatt felesleges több képet készítenem róla.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3118358229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása