Matchbox Pickford Removal Van
2023. október 10. írta: ToyaHSW

Matchbox Pickford Removal Van

pickford_1.JPG

Ismét hoztam nektek egy régi Matchbox kisautót, amivel lehet hogy még Ti sem találkoztatok. Ezúttal az 1961 és 1967 között forgalmazott Pickford Removal Van-t mutatom be nektek, ami egy dobozos kisteherautó volt.
A teherautó alapjául biztosan valamelyik valódi márka gépe szolgálhatott, személy szerint engem a kisautó az 1953-as Morris Commercial FV-re emlékeztet formára.

Igazából ez egy teljesen szubjektív dolog, és a gyerekeket akkoriban sem érdekelte az ilyesmi. A lényeg az volt, hogy a kisautó érdekes legyen, jól guruljon és lehessen vele jókat játszani.
Ezeknek az igényeknek a Pickford Removal Van bőven meg is felelt.

A teherautó teljes egészében fémből készült és a gyártás ideje alatt mindössze a szín és a matricák felirata változott meg.
A karosszéria végtelenül egyszerű formájú. Az első időkben kék, majd később zöld színt kapott, de egy promóciós darab barnás színben is készült. A karosszéria felülete kiváló lehetőséget nyújtott a matricázásra, ami a szériában gyártott darabokon a Pickford's felirat volt, míg a promóciós darabon a Beales Bealesones matrica volt megtalálható.
A kidolgozás alapvetően nem túl részletgazdag. Persze milyen extrát is lehetne egy téglára rakni a matricán kívül. Azért igyekezett a Matchbox, ennek köszönhetően az ajtók, a lámpák és a hűtőmaszk is felfedezhető a játékon - az utóbbi ráadásul ezüst színt kapott az első lökhárítóval együtt.
A hatalmas felépítmény persze adta a lehetőséget, hogy ide akár pakolhatnának is a gyerekek. Ehhez persze meg kellett oldani a tökéletesen zárható és nyitható rakteret.
Ehhez a Matchbox egy műanyag harmonikás felfele húzható ajtót tervezett, ami fehér színt kapott.
Ezen a fogókát felhúzva azonnal láthatóvá vált a gyerekek számára a raktér, ahova apróbb tárgyakat egészen nyugodtan bepakolhattak, majd az ajtót lecsukva el is szállíthattak bárhova.
Érdekesség, hogy ebben kisautóban nincs kidolgozott belső tér, ahogy a plexi ablakok is hiányoztak. Valószínűleg ebben komoly szerepet játszott a fülke apró mérete és a picike ablakok is.

Az alváz szintén fémből készült és szegecseléses megoldással rögzítették a karosszériához. Ebben az esetben fekete színt kapott az egyszerű fém lap, amin csak a szokásos gyártóra és a kisautóra utaló feliratok voltak olvashatóak.
A kerekek tengelyei az alvázon kívül futottak, amelyek végén a korra jellemző Regular kerekek voltak megtalálhatóak.

Összességében egy kiváló kisteherautót kaptak a gyerekek a Pickford formájában a 60-as évek első felében, amibe rakodni és szállítani is tudtak.
A hozzám került változat nagyon szép állapotban maradt meg. A matricák és a festés is kiválóan néz ki és a hátsó ajtó sem hiányzik a szállítóról. Reményeim szerint ezt az autót is láthatjátok majd a többivel együtt, de amíg nincs lehetőségem megmutatni nektek személyesen, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1018232053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása