Matchbox Site Hut Truck
2024. január 02. írta: ToyaHSW

Matchbox Site Hut Truck

sitehuttruck_1.JPG

Ezúttal ismét egy érdekes Matchbox járművet szeretnék nektek bemutatni. A mai napon a Site Hut Truck nevű teherautót ismerhetitek majd meg.
A játék alapjául a Leyland teherautója szolgált, ami igazán érdekes rakománnyal várta a gyerekeket.

A játékot 1966 és 1971 között gyártották és volt néhány akkoriban szokatlannak számító részlet a játékon.
A gyártás ideje alatt egyszer történt változás a járművön, mégpedig 1971-ben amikor a Regular kerekeket felváltotta az aktuális Superfast kerék.
De milyen játék is volt a Site Hut Truck és mi volt benne igazán érdekes?

A jármű alapját egy Leyland teherautó adta, amivel akkoriban több kisautónál is találkozhattak a gyerekek. Ilyen teherautó volt többek között a Leyland Petrol Tanker is, ami pontosan olyan fülkét kapott mint a Site Hut Truck.
A jármű a gyártás teljes ideje alatt kék színt kapott és ezen a területen semmi változtatás nem történt rajta.
A teherautó kék ablakokkal készült, amire azért volt szükség mert a belső tér nem lett kidolgozva.

A jármű két részből áll össze. A fülke és a plató egy rész, míg a másik rész a krómozott színben pompázó alváz. Ezt a két elemet a szokásos szegecseléssel rögzítették egymáshoz.
A karosszéria viszonylag szépen ki lett dolgozva. A teherautón felismerhetőek a fontosabb részek, ahogy a plató homlokfala és a padozata is igényesen ki lett alakítva.

A játék legfontosabb része viszont a platón kapott helyet, ami nem volt más mint egy kicsinyke kis házikó. A házikó műanyagból készült ablakokkal, ajtókkal és levehető tetővel műanyagból.
A ház falai sárga színben pompáztak, míg a tető zöld színt kapott. Ez az elem volt a platón elhelyezve, de a gyerekek ha akarták akár le is tehették a házikót a teherautó mellé is.

Az alváz a felső rész teljes hosszán végig fut. Szokatlan módon itt az alváz műanyagból készült és krómozott festést kapott. A 60-as években a műanyagot nem igazán használta ilyen célra a Matchbox, de úgy tűnik itt kivételt tettek.
Az alváz részét képezte az első lökhárító és a hűtőrács is. A tengelyek az alvázon belül lettek elhelyezve és azok végén szinte a gyártás teljes ideje alatt a Regular kerekek voltak megtalálhatóak és csak 1971-ben váltottak a Superfast kerekekre.

A hozzám került játék nagyon szép állapotban maradt meg. A festés csodálatos, a ház karcolásoktól és repedésektől mentes és összhatásában a játék olyan mint újkorában.
Reményeim szerint a többi autóval együtt ezt a kincset is láthatjátok majd, de amíg nem tudom bemutatni nektek a játékot addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4718292327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása