Matchbox Honda Motorcycle and Trailer
2023. december 19. írta: ToyaHSW

Matchbox Honda Motorcycle and Trailer

hondatrailer_1.JPG

A mai napon ismét egy érdekes régi Matchbox játékot hoztam nektek bemutatásra, ami ezúttal nem egy autó lesz, hanem egy igazán érdekes autó után akasztható utánfutó.
Ezúttal a Honda Motorcycle and Trailert mutatom be nektek, ami egy igazi különlegesség volt a maga idején.

A játék 1967-ben került a boltok polcaira és egészen 1972-ig maradt gyártásban, de későbbiekben 1977-ben és 1982-ben is kiadtak belőle egy-egy változatot.
Én most az eredeti szériát mutatom be nektek és arra bíztatlak benneteket, hogy tartsatok velem!

Az utánfutó nevében nem véletlenül szerepel a Honda szó, ugyanis ez egy olyan utánfutó volt amin egy motorkerékpár kapott helyet. A motorkerékpárról majd kicsit később, hiszen elsőként mindenképpen a trailert kell bemutatnom nektek.
A jármű teljes egészében fémből készült
A gyártás ideje alatt több színben is megvásárolható volt az utánfutó. Az 1967-es változat narancssárga festést kapott, majd ezt követően érkezett a sárga festésű változat.
Az utánfutó oldalán dekoráció gyanánt piros Honda feliratot láthattak a gyerekek.

Az utánfutó teljes egészében fémből készült és a kialakítás során elég érdekes dolgokkal találkozhattak a gyerekek a platón. A plató középvonalán két íves mélyedés volt megtalálható, amelynek az volt a célja hogy az utánfutóra kerülő motorkerékpárt stabilan tartsa.
Az utánfutó első részén volt megtalálható a rendkívül egyszerűen kidolgozott vonórúd, amit a kisautók vonószemére kellett akasztani egy egyszerű mozdulattal.
A megfelelő futásról a trailer alatt elhelyezett futómű gondoskodott. Az alvázkeret lett megfúrva és abban lett elhelyezve a tengely, amelynek a végén az első időkben a Regular kerekekkel találkozhattak a gyerekek, de ezeket a későbbiekben felváltották a Superfast kerekek.

A platóra kerülő motorról is érdemes néhány szót ejteni. Igazából ez dekorációs célokat szolgált, de mivel a kerekek forogtak így a gyerekek akár játékra is tudták használni Honda motorkerékpárt.
A motor egészen szépen ki lett dolgozva és sok apró részletet fel lehet fedezni a fémből készült motoron. 
A motorkerékpár szintén több színben készült, így kék, zöld, de még pink színű változatok is vannak, annak megfelelően hogy a játék mikor is készült.
A motor eredendően a platón volt mindig és kellően stabilan állt a már említett mélyedésekben.
A gyerekek nyugodtan tudtak játszani a Matchbox kiegészítéssel miután egy autó mögé akasztották azt.

Szerintem a maga idejében ez a játék egy igazi érdekesség volt, ami egészen biztosan számíthatott a gyerekek érdeklődésére.
A szép formájú utánfutó és a rajta elhelyezett használható motor egészen biztosan sok gyerek álma volt.
Szerencsére egy egészen jó állapotban megmaradt darab hozzám is került. Az utánfutó színe gyönyörű és a matricák is épségben megmaradtak.
A platón elhelyezett motor pedig úgy néz ki mint új korában.

Ha minden jól megy a többi játékkal együtt ezt az utánfutót és a rajta elhelyezett motort is láthatjátok majd a többi hasonló kisautóval együtt a múzeumban.
Amíg azonban nem tudom személyesen megmutatni nektek a játékot, addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1518284527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesterséges Geci 2023.12.20. 12:32:58

Ilyenem volt, talán még meg is van. :)
Egy sárga színű, barna tetejű dzsipszerűséggel kaptam. Egyedül azon az autómon volt "vonóhorog" hozzá. :)
süti beállítások módosítása