Strandlabda
2023. május 19. írta: ToyaHSW

Strandlabda

strandlabda_1.JPG

Ahogy a tegnapi bejegyzésnél is említettem már a Gyenes Zsuzsannától kapott játékok között akadt néhány olyan darab is, amelyeket a vízpartokon használtunk gyerekként.
Ezek voltak a különböző felfújható játékok, amelyekkel kicsik és nagyobbak is nagyon jól tudtak szórakozni. Bemutattam már nektek a felfújható vitorlást és kacsát, így ezúttal egy sokkal hagyományosabb játékot hoztam nektek, ami nem lesz más mint egy felfújható strandlabda.

Ahogy az elmúlt időszakban többször is említettem a különböző szintetikus anyagok előretörésével nyertek teret maguknak a strandos felfújható műanyag játékok, amelyeket olcsón és nagy mennyiségben, változatos formában lehetett gyártani.
Persze a kínálatban az érdekes formájú felfújható játékok mellett azért a hagyományos változatoknak is jutott elég tér, így szinte minden strand melletti árusnál lehetett úszógumit és felfújható strandlabdát vásárolni.
Ezek a játékok különböző dekorációkkal készültek, amelyekkel a gyerekeket igyekeztek megnyerni a gyártók.

Ezúttal egy kedves rajzokkal díszített felfújható labdát szeretnék bemutatni nektek. A labda alapvetően piros-fehér színben pompázott és cikkenként voltak színek elhelyezve. A piros szín üresen, míg a fehér szín egy-egy rajzzal készült el.
A rajzok persze a legkülönfélébb figurákat és helyzeteket mutatták be, ami valószínűleg a gyerekeknek nagyon tetszett akkoriban.
Összesen három rajz került fel a labdára, amelyek egy homokozóvödör szélén ülő méhecske, egy szigonyos kisfiú és egy nem túl vidám halacska és egy idősebb és egy fiatalabb hal volt látható.
A rajzok kellően színesek és vidámak lettek, így a gyerekek figyelmét egészen biztosan felkeltették akkoriban.

A felfújás a szokásos módon volt lehetséges és persze ezt a feladatot általában az apukák végezték. Ahogy az előző felfújható játékoknál úgy itt is számított a gyorsaság, ugyanis ha nem sikerült elég gyorsan berakni a dugót a megfelelő helyre, akkor puha lett a strandlabda.
Összességében egy klassz kis játék volt ez is, aminek modernebb rokonaival még mindig találkozhattok a strandokon.
Ezt a változatot azonban majd csak a múzeumban tudjátok megtekinteni, de amíg nem tudom személyesen megmutatni nektek, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8818127878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása