Felfújható kacsa
2023. május 27. írta: ToyaHSW

Felfújható kacsa

gumikacsa_1.JPG

Az elmúlt időszakban a Gyenes Zsuzsannától kapott játékok közül a gumiból készült felfújható játékokat igyekszem nektek bemutatni.
Sokszor leírtam már, hogy ezek a játékok a 60-as években lettek igazán népszerűek és ehhez a műanyagok előretörésére volt szükség. Elsőnek különböző strandlabdákkal álltak elő a gyártók, majd ezt követően a gyerekek számára más, érdekes formájú felfújható strandos játékokat is igyekeztek készíteni.
Ezeket a játékokat általában a strandok előtt az árusoknál lehetett megvásárolni viszonylag olcsón, aminek az volt az értelme, hogy a gyerekeket ezekkel a játékokkal le lehetett kötni a vízparti kikapcsolódás idejére.

A mai napon is egy formabontó strandos játékot hoztam nektek, ami nem lesz más mint egy felfújható kiskacsa. A felfújható játékokon egy szelep kapott helyet, ahol a szülők levegőt pumpálhattak be. Ez persze általában az apukák feladata volt, akik szerintem sokszor idegesek lettek ettől a feladattól, lévén az apró játékokat nem volt egyszerű keményre fújni, majd rendkívül gyorsan ledugózni.
Ez a kacsánál sem volt másképp. A kicsi méret miatt a megfelelő keménységűre fújás és gyors eldugózás szinte lehetetlen feladat volt.
Persze ha véletlenül sikerült, akkor a gyerekek egy nagyszerűen használható felfújható játékkal múlathatták az időt a vízparton.

A kacsa alapvetően nem volt egy nagy darab játék, ebből arra következtettem hogy a fiatalabb korosztály számára készített játékról van szó.
A kiskacsa díszítése is a fiatal korosztály igényeinek megfelelően történt meg.
Van itt pirosra festett csőr, hatalmas szem szempillákkal és szemöldökkel, virágok a fejen és a nyakon, a testen pedig egy víziló madarakkal körülvéve.
A játék mind a két oldalán azonos a dekoráció, ami azért valljuk be egy kicsit furcsára sikerült.
Persze ez a gyerekeket annyira nem izgatta igazából, ellenben egészen biztosan sokuk számára volt érdekes, hogy belül egy csörgős golyó lett elhelyezve, ami a játékot mozgatva kelt életre.

Általában ezek a strandos játékok egy-két év után a kukában végezték és elfelejtették őket, de szerencsére a Zsuzsannától kapottak egészen szép állapotban maradtak meg.
Igaz a most bemutatott kacsát nem sikerült igazán felfújnom, de ennek ellenére örülök hogy a gyűjteménybe került.
A többi hasonló játékkal együtt reményeim szerint majd ezt a játékot is láthatjátok majd, de amíg erre nincs lehetőség addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6118133702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása