Strandlabda 2.
2023. június 22. írta: ToyaHSW

Strandlabda 2.

strandlabda2_1.JPG

A Gyenes Zsuzsannától kapott játékok között bőségesen akadtak nyári játékok is és most hogy itt van az igazi kánikula mi mással is folytathatnám a játékbemutató sorát mint egy standlabdával.
A felfújható játékok hatalmas népszerűségnek örvendtek már az én gyerekkoromban is. A műanyagok előretörésével lényegében számtalan felfújható játék lett megvásárolható a strandokon vagy a strandok előtt egészen kedvező áron.
Ezzel pedig a gyerekek és a felnőttek szórakozását is lehetett biztosítani a strandolás idejére.

A gyerekeknek általában úszógumik, felfújható játékok, míg felnőtteknek és gyerekeknek közösen használható kategóriában általában felfújható műanyag labdák készültek.
A labdák általában színükben, mintájukban, de még méretükben is különböztek egymástól, ami közös volt bennük hogy a legjobb tüdővel megáldott felnőttre várt a feladat, hogy felfújja a játékot.
A ma bemutatásra kerülő játék szerintem inkább a gyerekeknek készülhetett, amire a labda dekorációja is utal.

A labda világoskék-fehér színt kapott és méretét tekintve kb. 30 cm-es átmérővel rendelkezik.
A felfújó a labda felső részére került és a megszokott megoldással találkozhattak itt is a játékos kedvűek. A labdát szépen fel kellett fújni, ami után dugót kellett betenni a nyílásba rendkívül gyorsan.
A gyorsaság azért volt fontos, mivel ellenkező esetben a labda pillanatok alatt képes volt leengedni és akkor kezdődhetett a fújkálás előlről.

A labda fehér részein kaptak helyet a gyerekeknek készült rajzok, amelyeken egy tengerész volt látható különböző helyzetekben. A három fehér cikken feltűnt a tengerész horgászat közben, hullahopp karikával, sőt még fürdőruhában is.
A rajzok szépen kidolgozottak és viccesek is és a gyerekeknek ettől többre nem is volt szükségük.
Egy ilyen labdával öröm volt a játék és szerintem ilyen emlékeitek Nektek is vannak. Az emlékek felidézésre reményeim szerint majd a múzeumban lehetőségetek nyílik, de addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3518151650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása