Old Timer sorozat Fiat 500
2021. október 28. írta: ToyaHSW

Old Timer sorozat Fiat 500

fiat500_1.JPG

Ahogy már az előző autó bemutatójánál is említettem bizony új típusokat találtam a Pepcoban a kedvenc Welly sorozatomból, az Old Timerből.
Az Old Timer sorozatban régi idők autóit tudjátok megvásárolni, ami mind a gyűjtők, mind pedig a gyerekek számára érdekes lehet, hiszen lényegében játékra kitalált kisautókról van szó.
Így került a kosaramba legutóbb a Citroen 2CV, ami mellé még egy régi Fiat 500-ast is vásároltam.
A kocsik ára nem veszélyes, hiszen lefogatható méretű, egészen szépen kidolgozott és nagyszerűen játszható autókat kaphattok 1550 Ft-os áron.

Nézzük hogy sikerült a sorozatban megjelent Fiat 500-as!

A dobozra nem vesztegetném a szót. A motívumok megmaradtak, azonban valamivel kisebb lett a doboz mint eredetileg volt és a belső részen a csavaros megoldás helyett olcsó műanyaggal vették körbe a játékot.
Ez olcsó benyomást kelt, ráadásul a polcon egymásra vagy egymás mellé tett játékoknál kifejezetten idétlenül mutat a dobozok méretének eltérése.

Szerencsére a belsőt vagy a kisautót még nem érte el a takarékossági mánia. Nekem a fehér szín jutott, de elvileg ez a kocsi készül még sárga, narancssárga és piros színben is (elképzelhető, hogy Ti más színben találkoztok vele, de ezek a leggyakoribb színek).
A Welly Old Timer sorozatára jellemző, hogy az ajtók általában nyithatóak. Nincs ez másképp ebben az esetben sem szerencsére. Az ajtók kinyitásával pedig láthatóvá is válik a szépen kidolgozott, de sajnos fekete belsőtér. Sokkal jobb lenne ha színes lenne a belső, de ebben az árkategóriában ilyesmire felesleges számítani.

A karosszéria szerencsére kívülről teljesen rendben van. A krómozott alkatrészek csillognak, az első és a hátsó lámpa is szépen ki lett dolgozva, a homlokfalon megtalálható a Fiat embléma, sőt hátra még rendszámtábla is került.
A tetőre felkerült a behúzott vinyl tető is - igaz behúzott állapotban műanyagból :)
Ebből a szempontból nem okozott csalódást a kisautó szerencsére.
Az alváz itt is műanyag, ahol valamennyi azért látszik az autóból is. A kipufogó és a felfüggesztések is ki lettek dolgozva a műanyag alkatrészen.
A kerekek megkapták az ezüst színű dísztárcsát. Jobban mutatott volna a krómozott, de ide az már nem jutott. A kerekek gumiból vannak, aminek köszönhetően a kocsi a gurításoknál rendkívül simán és csendesen fut.

Összességében a Welly Old Timer sorozat még mindig bőven megéri az árát. Akár ajándékba is adhatjátok a rokonságban található apróbb fiúknak, de hozzám hasonlóan gyűjthetitek is ezeket a játékokat.
Valószínűleg értékük soha nem lesz túl magas, de rendkívül jól mutatnak ezek a múltidéző kisautók a polcon.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6416734224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása