Old Timer sorozat 1969-es Pontiac GTO
2021. május 14. írta: ToyaHSW

Old Timer sorozat 1969-es Pontiac GTO

pontiacgto_1.JPG

Ismét egy mai játékot mutatok be nektek, amelyeket én nagyon kedvelek és gyűjtök is. Ebből már tudhatjátok, hogy a Welly Old Timer sorozatának egy újabb darabját ismerhetitek meg a blogon.
Érdemes tudnotok, hogy a játékokat a Pepcoban tudjátok beszerezni általában és az áruk 1500 Ft. Ez egyáltalán nem számít magas összegnek, így a hozzám hasonló fanatikusok is elkezdhetik begyűjteni a sorozat darabjait, de akár ajándéknak is tökéletes lehet egy kissrác számára.

A mai napon az 1969-es Pontiac GTO-t mutatom be nektek, ami szintén ebben a sorozatban jelent meg.

De elsőként szokás szerint az autótípusról ejtenék néhány szót.
A Pontiac GTO 1964-ben debütált, ekkor jelent meg az első változata a kocsinak. A GTO fejlesztésénél olyan nevek bábéskodtak mint John DeLorean , Bill Collins és Russ Gee.
Az első generáció azonnal hatalmas siker lett, aminek köszönhetően az autóból 1964-ben, 1965-ben, 1966-ban és 1967-ben is érkeztek kicsit átalakított, jobb motorral szerelt változatok. Ezek az újdonságok alapozták meg a Pontiac GTO teljes megújulását, ami 1968-ban a második változatban csúcsosodott ki.
A kocsi áramvonalasabb, formásabb karosszériát kapott, de nem maradt ki az erősebb motor és az átdolgozott váltó sem a kocsiból.
A második változatnál is megmaradt az évenkénti megújulás aminek keretében Hardtop Coupe, a Tempest és a Le Mans Hardtop Coupe érkezett többek között.
1973-ban aztán megérkezett a Pontiac GTO harmadik változata, ami valamivel szögletesebb lett. Ezt a változatot követte 1974-ben a negyedik megújult változata a kocsinak, de a siker már ekkor elmaradt az olajválság miatt és a GM le is állította a típus gyártását, ami csak 2003-ban tér vissza a gyártó termékpalettájára.

A Welly a legendás 1968-as változatot hozta el nekünk kisautó formájában, amit megvásárolhattok több színben is. Sikerült a kisautóra rátalálnom metálkék, fehér, piros színekben is, de én most a bordó változatot tudom bemutatni nektek.
Nagy szívfájdalmam az Old Timer sorozat átalakult doboza, aminek köszönhetően már az olcsó játék benyomását keltik az autók. Persze ezzel az aprósággal együtt lehet élni, amíg az autók minősége nem romlik, így elfogadom én is a változtatást - még ha feleslegesnek is érzem azt.

Az Old Timer sorozat darabjai nyitható ajtókkal érkeznek általában és ez nincs másképp ennél a kisautónál sem. A kisautó hűen adja vissza a Pontiac GTO második változatának vonalvezetését. Az ajtók hatalmasak, a motortéren különböző kiemelkedések láthatóak és a csomagtartón egy aprócska szárnyat is felfedezhettek.
A Pontiac GTO második változata a legmarkánsabb változást a hűtőrácsnál és a lámpáknál hozta, ami ezen a kocsin is láthattok. A krómozott hűtőrácson a lámpák szintén króm festést kaptak, ami ebben az árkategóriában teljesen elfogadható.
Hátul króm lökhárítók és külön kialakított piros műanyag lámpákat találhattok.
Ahogy már említettem az ajtók nyithatóak, így ráláthatunk a kocsi belső terére is. Sajnos itt is a fekete műanyagokkal találkozhatunk, ami szerintem elég illúzióromboló, de mint említettem már ez egy olcsó játék.
Az alváz műanyag, de legalább a kialakítás során figyeltek rá hogy az autó bizonyos elemei a kisautót megfordítva is láthatóak legyenek.
Ami mindig tetszett a Welly Old Timer sorozatában, hogy a kocsik nagyon jól és csendesen gurulnak. Ebben szerepe lehet, hogy az abroncsok valóban gumiból vannak. A dísztárcsák itt is műanyagból készültek és ezüst színű festést kaptak.

Összességében olyan a kocsi minőségben amit el lehet várni a Wellytől és ettől az árkategóriától. Elég régóta gyűjtögetem a sorozat darabjait és azt mondhatom, hogy a minőség semmit nem változott. A kocsik egyformán igényesen vannak kidolgozva, általában figyelnek az apró részletekre és a festésre is a gyártás során.
Igazából játékra vannak kitalálva ezek a kisautók és arra is ideálisak, de a hozzám hasonló fanatikusok csak egy ilyen bemutató erejéig veszik ki ezeket a kisautókat az eredeti csomagolásukból.

Ha kedvet kaptatok a beszerzéshez, akkor a fentebb említett áruházban a játékok között érdemes nézelődnötök a sorozat darabjai után, amelyek között tényleg klasszikusokba botolhattok.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr316560218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása