Old Timer sorozat 1975-ös Peugeot 504
2021. április 30. írta: ToyaHSW

Old Timer sorozat 1975-ös Peugeot 504

peugeot504_2.JPG

Mint tudjátok nem csak a régi játékokat gyűjtöm, de mára egészen szép gyűjteményt sikerült összehoznom a Welly által gyártott Old Timer sorozatból.
A kisautókat általában a Pepcoban vásárolom, bár az utóbbi időben kicsit ritkábban sikerül eljutnom a boltba. Néhány hete azonban belépve új autókat és némileg megújult csomagolást találtam a polcokon.

A csomagolás változása igazán fájdalmas. Az eddigi kisautók csavarral voltak rögzítve egy kemény kartonra, most viszont egy műanyag formában kapnak helyet.
Ez a fájdalmasan olcsó megoldás engem kifejezetten zavar. Ezzel a változással együtt a doboz mérete is megváltozott és egy kicsit kisebb lett. Ez sem mutat jól, hiszen a polcon nekem eredeti dobozban vannak a játékok és az eltérő méret miatt nem igazán illik jelenleg a sorba :)

Persze ezekkel a dolgokkal együtt lehet élni, ha muszáj hiszen a legfontosabb azért az, hogy a játék minősége ne romoljon.
Szerencsére ezt a luxust a Welly nem engedte meg magának, így a ma bemutatásra kerülő 1975-ös Peugeot 504-es is pontosan olyan jó mint a sorozat összes eddigi darabja.
Azért mielőtt a kocsit bemutatnám néhány szóban nem árt ha megismeritek a Peugeot 504-est is.

A Peugeot 504-es a leghosszabb ideig gyártott modell volt a gyár történetében. 1968-as megjelenésétől kezdve egészen 2006-ig gyártották és összesen 3.7 millió darabot adtak el a típusból.
A kocsi 1969-ben az Év autója díjat is elnyerte.
A kocsi népszerűségét első sorban nagy teherbírásának, bőséges helykínálatának és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhette. Az európai piacokon kívül Afrikában is nagyon népszerűnek számított és viccesen gyakran hívták a típust Afrika igáslovának is.
Az évek alatt nagyon sok változáson ment keresztül a típus, amelyekre most nem térnék ki, de a 75-ös változatról néhány szót mindenképpen érdemes ejteni.
Ekkor debütált a 2664 cm3-es motor a kocsiban, ami a Volvo és a Renault közös fejlesztésének az eredménye volt. A V6-os motor teljesítménye elérte a 136 lóerőt, aminek köszönhetően az autó már túlszárnyalta a 180 km/h-ás sebességet is.
Ekkor már megvásárolható volt a jármű Saloon, Break, Cabriolet, Coupé és Pickup változatokban is.

A Welly a Saloon változatot készítette el kisautó formájában, így most ezt mutatom be nektek.
A jármű kék színben pompázik, de megvásárolható sárga, fehér, bordó és zöld színben is. A Peugeot 504-es nyitható ajtókkal rendelkezik, ami az Old Timer sorozat összes darabjára jellemző.
A karosszéria kidolgozása nagyon szép és igényes. A Wellynél igyekeztek figyelni a részletekre, így a tükör, a krómozott ablakkeretek és díszlécek is felfedezhetőek a karosszérián.
A lökhárítók és a hűtőrács is megkapta a krómozást, aminek köszönhetően még egy kicsit igényesebb is lett az autó. Sokat ronthatna az összképen a nem megfelelően kidolgozott lámpa, de szerencsére itt mind az első, mind pedig a hátsó lámpákra figyelmet fordítottak és külön alkatrészként kerültek fel a karosszériára.
Amit rettenetesen nehéz nekem megszokni az a fekete belsőtér. Ha a Welly ennyire ráfeszült a külsőre, akkor egy kis ráfordítással egészen szép belsőt is alkothatott volna a kocsinak, de helyett a fekete öntött műanyagot kell bámulnunk.
Az alváz ebben az esetben is műanyag, amiben nincs semmi furcsa. Szerencsére a kocsi alján felfedezhetően a fontos részletek. Láthatóak a kipufogó, a futómű, a motor, a váltó részletei is, ami nagyot dob 
A futómű szerencsére lényegét tekintve ennél az autónál sem változott. Ez öröm, ugyanis a Welly által alkalmazott megoldásnak köszönhetően az autók nagyon szép, csendesen és simán futnak.
Ebben fontos szerepet kapnak a gumiból készült abroncsok, amelyek itt is megállják a helyüket. A felnik ezüst színűek és szépen kidolgozottak.

Összességében tehát a Peugeot 504-es is megér az árát. Durván egy doboz cigaretta áráért juthattok hozzá a kisautóhoz, ami tökéletesen alkalmas játékra, de ha úgy tartja kedvetek akár magatoknak is vásárolhatjátok és hozzám hasonlóan gyűjthetitek is az egyes autókat.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2416518634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása