Régi játékokkal is van munka 9. - 5.rész
2021. április 16. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 9. - 5.rész

dmszformula5_1.JPG

Mivel péntek van így a szokásos felújításos bejegyzést osztom meg veletek. A Régi játékokkal is van munka rovatban mindig igyekszem megosztani veletek a hozzám kerülő kicsit használtabb vagy hibás játékok felújításának folyamatát.
Az elmúlt időszakban újult már meg távirányítós kisautó, RC autó, bolygókerekes játék és természetesen nagyon sok fémből készült kisautó is.
Ezúttal a hazai játékok kedvelői számára ismerős DMSZ Formula autó megújulását követhetitek figyelemmel az oldalon.

Az első részben még csak a hiányosságokat mértem fel és a takarítást végeztem el a járművön, a második részben egy új versenyző foglalta el a helyét az ülésben, a harmadik részben a motor pótlásával folytattam a sort, míg a negyedik epizódban a futóműre és a kerekekre fordítottam figyelmet.
A mai epizódban a játék elején található szám kerül majd pótlásra.

A rajtszám elkészítése érdekes feladat volt, ugyanis egyetlen képen sem látni rendesen a kialakítását - ha valakinek van egy ilyen hiánytalan játéka, akkor kérem fotózza le nekem a rajtszám részét.
Arra az elhatározásra jutottam végülis, hogy három darabból készítem el a rajtszámot, ami annyit jelentett hogy két egyforma átmérőjű és egy más átmérőjű karikát kellett kinyomtatnom. Azért választottam ezt a megoldást, mert az egykori szocialista ipart ismerve valószínűleg rendkívül egyszerű öntőformákkal dolgoztak és a pontosságra sem igazán törekedtek és ezért valószínűleg különböző méretű karikákból állt össze a 8-as szám a kocsi elején.

A megtervezés előtt azonban méregetnem kellett egy keveset. Le kellett mérnem a körök átmérőjét, majd pedig megpróbálni az egészet úgy elkészíteni, hogy a helyére is bemenjenek az egyes elemek és el is férjenek egymástól.
Valószínűleg sokkal jobban is eltudtam volna készíteni a számokat, de azért annyira nem lett rossz az általam készített darab sem.

3dprinting8.jpg


Elképzelhető, hogy a későbbiekben még kísérletezem majd, de jelenleg bőven megfelel a célnak az általam készített 8-as is.
A darabok elkészülte után egy kis sorjázás következett, majd nem volt más dolgom mint a három karikát a helyére pattintatni. Ezzel megkapta a fehér rajtszámot a DMSZ Formula autója, amiről már tényleg csak a visszapillantók hiányoznak.
Persze ezekre sem kell már sokat várni, hiszen a jövő hét pénteki részben ezekkel az alkatrészekkel zárom majd le a felújítás folyamatát.

Ha tehetitek akkor is tartsatok majd velem!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7416503604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása