Welly Fiat 126
2020. december 28. írta: ToyaHSW

Welly Fiat 126

dsc_0009.JPG

Már megszokhattátok, hogy időnként látogatást teszek valamelyik környező boltban ahol kisautókat is árulnak és igyekszem a Welly által kiadott OldTimer és Nex Models sorozat darabjaival gazdagítani a gyűjteményem.
Mivel néhány napja ismét a Pepcoban jártam, így szinte természetes módon új autókkal gazdagabban tértem haza.

Mind az OldTimer, mind pedig a Nex Models sorozatra jellemző, hogy régebbi autókat találhatunk a dobozokban. Nekem pedig ennyi éppen elég a vásárláshoz. Szerencsére az autók nem kerülnek különösebben sokba, így 1500 Ft-os áron egészen szép kis játékokkal lephetitek meg a gyereket vagy magatokat :)
A kocsik nálam eredeti dobozban kerülnek a polcra és már egészen sok darabot sikerült begyűjtenem.

Ezúttal a egy igazán érdekes darabra akadtam rá, aminek szocialista változatával itthon is találkozhattunk az utakon egykoron.
A Nex Models sorozat darabjai közül ugyanis egy Fiat 126-ossal sikerül gazdagítani a gyűjteményemet.

Elsőként a Fiat 126-osról ejtenék néhány szót.
A Fiat 126-ost 1972-ben mutatták be a Torinói Autószalonon és a Fiat 500-as utódjának szánták. A kocsit az olaszok 1972 és 1980 között gyártották, de bőven volt utóélete is a típusnak amit mi magyarok is nagyon jól ismerünk.
A Fiat 126-osról érdemes tudni, hogy eredetileg 592 cm3-es motorral készült, amit későbbiekben 652 cm3-esre módosítottak. A kocsi 23 lóerős volt és 'bődületes' 43 Nm-es nyomaték társult.
A kocsi nem volt igazán átütő siker, hiszen összesen 1.3 milliós darabot gyártottak belőle.
Az utóélete viszont valamennyire sikeres lett, hiszen Lengyelországban készült Polski Fiat 126p néven a kocsi amiből több mint 3.3 millió darabot gyártottak.

A Welly így érthető módon készítette el a Fiat 126-os kisautó változatát is.

A kocsi természetesen ahogy a sorozat többi darabja is, fém karosszériával készült, ami egy műanyag alvázra lett felfogatva.
A Welly többi hasonló játékához hasonlóan az autók itt is nyithatóak, aminek köszönhetően itt is nagyszerű rálátás nyílik a belsőtérre. Nagy szívfájdalmam, hogy a belső tér minden kocsin egyszerű fekete műanyag, ami egyáltalán nem mutat jól.
A karosszéria viszont egészen szépen ki lett dolgozva ezen a kisautón is. A festés kifejezetten igényes. A kocsi gyönyörű piros színben pompázik. Szerencsére a díszítésre is igyekeztek figyelni. Megtalálható a kocsi oldalán a vékony fekete védőcsík, a szellőző nyílás a motortér oldalán, a tanksapka, de még a logók is helyet kaptak a karosszérián.
A lámpák a sorozat többi típusához hasonlóan itt is szépen ki lettek dolgozva, ráadásként még a hátsó lökhárítóban elhelyezett ködlámpa és tolatólámpa is helyet kapott a kisautón.
A Welly játékokhoz hasonlóan ez a kocsi is nagyszerűen és csendesen gurul. A gumik valóban gumiból vannak és még a dísztárcsák is megtalálhatóak a kerekeken.

Ahogy minden hasonló kisautóról itt is elmondhatom, hogy szerintem bőven megéri az 1500 Ft-os árát. Ennyi pénzért ilyen minőségű játékautót nem könnyű feladat szerezni. Tudom igazi tömegcikkről van szó, de ettől függetlenül ez évek múlva még képviselhet majd értéket.
Persze nyugodtan vásárolhatjátok egy gyereknek ajándékba is, szerintem játékra is tökéletesen alkalmas a Fiat 126-os is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6316359292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása