Régi játékokkal is van munka 4. - 7.rész
2020. július 17. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 4. - 7.rész

vwlt28_28_2.JPG

Mivel péntek van, így a szokásos felújításos bejegyzéssel találkozhattok ismét az oldalon. Még mindig a SIKU által gyártott VW LT28-assal dolgozom, amelynek felújítását már több részen át követhettétek figyelemmel.
Az első részben kívülről vettük szemügyre az autót, ezt követően a második rész a szétszereléssel foglalkozott, a harmadik részben elkészítettem a játékhoz egy hiányzó alkatrészt, a negyedik és ötödik részben a műanyag elemek voltak soron, a hatodik részben az alvázat tettem rendbe, így most a hetedik részben egy kicsit a karosszériával fogok foglalkozni.

A karosszéria a legfontosabb terület a kisautóknál, amit talán nem is kell kiemelni. Mivel ezt lehet elsőnek meglátni, így a javítás során is érdemes ennek megfelelően eljárni és a minden apró részletre figyelni a munka során.
Első és legfontosabb a megfelelő tisztítás.
Sok esetben itt bukik el a későbbi karosszéria, ugyanis a gondatlanul letakarított alkatrészeken az új festés sem mutat igazán szépen.
Első lépésben a kopott festést kell eltávolítani az autóról. Bizony az évek alatt gyakran lepattogzott a festés ezekről a játékokról, amire az új réteget felvinni vétek lenne.
Az eltávolítást végezhetitek kézzel, de nyugodtan bevethettek az ilyen esetekben valami vegyszert is.
A kézzel történő eltávolításnál használhattok csiszolópapírt, de sokkal jobban jártok ha beruháztok valami apróbb Dremel gépbe, amihez drótkorong és csiszolófejek is tartoznak.
A vegyszeres eltávolítás a leginkább járható út, hiszen erre lényegében bármelyik barkácsáruházakban megvásárolható festékeltávolító megfelel (lehet zselés, folyékon vagy spray megoldás is).

A lényeg, hogy a festéket a lehető legalaposabban eltávolítsátok a fém felületről. Érdemes figyelni a folyamat során arra, hogy műanyag alkatrészek ne maradjanak a karosszérián, mert ezek a festék eltávolítása során a vegyszerektől és a csiszolástól is komoly sérüléseket szenvedhetnek.
Ha megfelelőnek ítélitek a takarítást, akkor a hibák kijavítására is érdemes egy kevés időt szánni. A karosszériák gyakran maradtak sorjásak, amelyeket egy apró reszelővel ki tudtok javítani, valamint a horpadásokat és komolyabb sérüléseket is eltudjátok tüntetni az autók karosszériáinál is használt gitt segítségével.
A megfelelő alap elkészítése után jöhet az alapozás, amelynek száradása után érdemes több vékony rétegben felhordani a fedő festéket.
A VW LT28-as esetében ez fehér volt, így viszonylag egyszerű dolgom volt. A mikrobusz kapott egy alapozó réteget és három réteg fehér festéket is, így alakult ki a végső színe.
A képeken láthatjátok, hogy még az apróbb részletek is jól kivehetőek maradtak, így szerintem sikerült egészen jól elkészíteni a karosszéria festését.

Remélem a jövő héten is velem tartotok, amikor már tényleg az alvázzal és a futóművel foglalkozom majd.
Ha bármilyen kérdésetek vagy ötletetek lenne, akkor azt várom kommentben!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr10016012702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása