Régi játékokkal is van munka 4. - 2.rész
2020. június 12. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 4. - 2.rész

vwlt28_7.JPG

A blogot napi gyakorisággal követő látogatók tudják, hogy az utóbbi időben bizony játékok felújítását is igyekszem veletek megosztani. Ennek köszönhetően követhettétek a blogon egy bolygókerekes rendőrautó, egy távirányítós F1-es és egy Metalcar kisautó felújítását is.
Most egy újabb autónak fogtam neki, ami bár nagyon hasonlít méreteiben a Metalcar kisautóra mégsem az. Ezúttal egy SIKU által gyártott VW LT28-asnak estem neki.

Szokás szerint az első bejegyzésben a hibákat igyekeztem feltárni és bemutatni nektek, valamint a fejemben már terveket kezdtem alkotni a javítás folyamatáról.
Persze a javítás megkezdése előtt mindenképpen szét kellett szedni a játékot.
A szétszedés nem tér el a Metalcar Mercedes-Benz 208D-től, ez annak is köszönhető hogy a Metalcar bedolgozással gyártotta a Mercedest a SIKU cégnek is.
Az alváz hátsó részén található két szegecs, amelyekről az alvázat fúrással vagy egy kis feszegetéssel le lehet feszíteni és ezt követően a karosszéria máris leválasztható.

A karosszériában található meg az utastér és az ablakok. Ezeket egyszerűen kitudjuk emelni a helyükről. Szerencsés esetben az alvázat nem kell bántanunk, de ha úgy jártok mint én akkor azt sem fog ártani szétszedni.
Ehhez szintén egy kicsit roncsolni kell, mivel az alvázba két műanyag lap van rögzítve amely a tengelyeket a helyén tartja. Ezeket fel kell szedni a helyükről és ezt követően tudjátok kivenni a kerekeket.

Ezzel lényegében szét is lett szedve az autó és máris indulhat a munka lényegi része.
Persze erre egy hetet várnotok kell, de remélem akkor is velem tartotok majd.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr315734452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása