Régi játékokkal is van munka 4. - 4.rész
2020. június 26. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 4. - 4.rész

img_20200626_144535.jpg

Ahogy azt megszokhattátok a pénteki napokat az utóbbi időben a játékok felújításának szentelem. A legújabb kiszemeltem a Siku által gyártott VW LT 28-as, amibe igyekszem új életet lehelni.
Az első részben kívülről vettem szemügyre a kocsit, a második részben szétszedésre került a játék, a harmadik részben pedig elkezdtem a műanyag alkatrészekkel foglalkozni.
A mai részben még mindig a műanyag alkatrészek lesznek a középpontban, pontosabban fogalmazva az ablakokat igyekszem majd felújítani egy kicsit.

Az ablakok a kisautók legszembetűnőbb részei. Ezeket mindig látjuk és bizony az évek alatt ezek az alkatrészek csúnyán megkopnak és elöregszenek.
A felújításra számtalan megoldás létezik, de érdemes valamilyen polírozásos technikához nyúlni. Ehhez különböző gyártók árulnak megfelelő kiegészítéseket, amelyekkel a karcokat eltudjátok távolítani a műanyag alkatrészekből. A lényeg a megfelelő nedvesítés és az egyre finomabb csiszolás, majd pedig a megfelelő polírpaszta használatában rejlik.
Természetesen a dolgot nagyban megkönnyíthetitek magatoknak, ha egy aprócska csiszológépet beszereztek az ilyen feladatokhoz, de kézzel is egészen szép eredményt lehet elérni.
A csiszolás során igyekezzetek nedvesen tartani a műanyagot, hogy a különböző finomságú csiszolópapírokkal ne tegyetek kárt az alkatrészben. Az utolsó csiszolásnál pedig minimum 2000-es csiszolópapírt használjatok!

Az eredmény ebben az esetben a felhasznált anyagokon, az alkatrész állapotán és a kitartásotokon múlik.
Nekem most az utóbbiból egy kicsit kevés jutott, így egy rövid polírozást követően megfelelőnek minősítettem az ablakot. Persze lehet, hogy a játék összeszereléséig még finomítok majd rajta, de ezt még nem tudom.

Ti milyen megoldással szoktátok a karcos átlátszó plexi alkatrészeket javítani? Ha van bevált praktikátok, akkor azt kommentbe írjátok meg!

A jövő héten még mindig a műanyag alkatrészekkel foglalkozunk majd, amikor a hátsó ajtót készítem el a játékhoz.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2815969718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása