Régi játékokkal is van munka 4. - 5.rész
2020. július 03. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 4. - 5.rész

vwlt28_15.JPG

Az elmúlt hetekben a SIKU által gyártott VW LT28-as felújítását követhetitek nyomon a blogon. Első lépésben kívülről vettem szemügyre a kocsit, majd a szétszerelésével foglalatoskodtam, míg az elmúlt két adásban a műanyag alkatrészeket igyekeztem felújítani illetve pótolni.
Ahogy ígértem még a héten a műanyag alkatrészekkel foglalkozom, hiszen a VW LT28-asnak a hátsó ajtaja sem volt meg, amit pedig egy felújítás során mindenképpen illik pótolni.

A pótláshoz szükségem volt egy tolómérőre, néhány internetes képre és máris indulhatott a munka, mivel terveim szerint 3D nyomtatással készülnek el az ajtók a kisautóra.
Első lépés a pontos méretek felvétele volt, amihez össze kellett raknom a már szétszerelt kisautó alvázát és karosszériáját. Ezt követően tudtam ugyanis pontosan meghatározni, hogy mekkora az ajtó mérete.
Miután kiderültek a pontos méretek jöhetett a tervezés.
Ehhez szerencsére néhány internetes kép segítséget jelentett, így kitudtam dolgozni a rendszámtábla világítását, a hátsó ajtó nyitását, sőt egy kicsit még a rendszámtáblát is.
Az eredeti játéknál az ajtó belső részén van egy bemélyedés, de ezt úgy gondoltam teljesen felesleges kialakítani hiszen csak az anyagot gyengíteném vele.
Az ajtók rendelkeznek csapolással, amelyeket a karosszérián és az alvázon található furatokba kell beleilleszteni. Talán ez a legnehezebb feladat, de persze ez sem megoldhatatlan dolog.
Ezután még a zárást és nyitást kell ellenőrizni. Ilyenkor derül ki, hogy mennyire sikerült pontosan a mérés és az ajtók valóban bezáródnak-e, valamint az apróbb csiszolásokat és finomításokat is ekkor lehet elvégezni.

Ezt követően az ajtó még kap majd egy vékony réteg festéket, hogy pontosan illeszkedjen az autóhoz színbe az összeszerelést követően.
A végeredményről és a 3D-s tervről is igyekszem nektek képeket mutatni.
A felújítás természetesen nem áll meg és a jövő héten már a játék más részeinek felújításába merülünk el egy kicsit mélyebben.

Remélem akkor is velem tartotok majd és figyelemmel kíséritek a VW LT28-as megújulását.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3715977670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása