Régi játékokkal is van munka...
2020. március 04. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka...

dsc_0023_1.JPG

Úgy gondoltam egy hetek átívelő bejegyzésben mutatom be nektek a régi játékok gyűjtésének azt az oldalát, amivel sokan nem foglalkoznak vagy nem is találkoznak.
Ez pedig nem más mint a figyelem, a javítás, az alkatrészek ügyes és ötletes pótlása és természetesen az elmaradhatatlan törődés.

Ehhez az ötletemhez az adta az apropót, hogy néhány elég leharcolt állapotú új játék került a gyűjteménybe és úgy gondoltam ez remek lehetőséget nyújt majd ahhoz, hogy bemutassam nektek hogy szerencsés esetben mennyi munka is van egy-egy leharcoltabb játék megmentésében.
A három játék közül előzetes tippem szerint kettő menthető meg talán (a harmadik RC autó és ez távirányító hiányában esélytelen), így ezzel a két kocsival igyekszem majd foglalkozni.

Persze nem mindennap lesznek ezzel a témával kapcsolatban bejegyzések, de azért igyekszem folyamatosan dokumentálni és megosztani veletek a történéseket.
A két játék közül az egyik egy ITES által gyártott távirányítós Tyrrell 05-ös Formula 1-es autó lesz, míg a másik egy Mazda RX-7 alapokon nyugvó bolygókerekes rendőrségi autó a 80-as évekből.

Mind a kettő elég érdekes játék, amit szerintem valamilyen formában mindenképpen érdemes megőrizni az utókor számára és ezért megpróbálok mindent meg is tenni.
A játékokról most egy-egy képet mutatok, hogy milyen állapotban vannak most és természetesen egy-egy olyan képet is kerestem ahogy ki kellene a javítás végén nézniük.

dsc_0024.JPG

img_6974.jpg

dsc_0025.JPG

unnamed_1.jpg

Kicsit most betekinthettek a kulisszák mögé és a külsőn kívül a játékok belső felépítésével is megismerkedhettek majd.

És ahogy a klasszikus mondás is tartja...Innen szép nyerni :D

A jó állapotban megmaradt Mazda rendőrautó fotóját a Szirszarjaim blogról vettem kölcsön, ebből a bejegyzésből.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2915502662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása