Tipp-Kick focis játék
2017. június 27. írta: ToyaHSW

Tipp-Kick focis játék

tippkick1.JPG

Rendkívül olcsón sikerült egy ócskapiacon hozzájutnom a most bemutatásra kerülő régi játékhoz. A Németországban készült Tipp-Kick egy nagyszerűen kidolgozott és ötletesen megvalósított focis játék, ami szinte tökéletes állapotban maradt meg.
Szerencsére megláttam és így sikerült megmentem ezt a kincset is az enyészettől.

A játékot a MIEG cég fejlesztette, amit Edwin Mieg alapított és jelenleg az unokái Jochen és Mathias Mieg vezet. A cég 1924-ben alakult és igazi slágerré a Tipp-Kick vált, ami már 1934-ben rendkívül népszerű játék volt.
1959 óta Németországban két évente megrendezik a Tipp-Kick bajnokságot, ami jól jelzi a játék népszerűségét.
A játék természetesen mérhetetlenül sokat fejlődött az eltelt évek alatt. Jelenleg a hivatalos oldalon elektromos eredményjelzőtől kezdve, lekerített játéktérig mindent megtudtok vásárolni.

De mi is az a Tipp-Kick? A Tipp-Kick ketten vagy négyen játszható focis játék. A játékosok számának megfelelően egy kapust és egy támadót irányítunk csapatonként. A figurákon vagy a hozzájuk tartozó vezérlőn gombok találhatóan, amelyekkel a rúgást, a kapus esetében pedig a vetődést tudjuk végrehajtani.
A játékhoz természetesen tartozik egy szövetből készült zöld játéktér, amit fel is lehet tekerni, valamint két kapu és egy kör alakú labda is.
A vásárolt csomagban voltak egyéb apró fekete-fehér színű műanyag sokszögek is, amelyek szintén labda funkciót töltöttek be az eredeti játékban.

Mint a fotókon is láthatjátok a játék hiánytalan állapotban maradt meg. A játékosokról néhány helyen lekopott a festék, de ez egyáltalán nem csökkenti az élményt. Szerencsére minden figura működik és csak hab a tortán, hogy a játéktér is megmaradt feltekerve a dobozban.
A doboz kicsit viseletes, de ezt simán be lehet tudni az elmúlt 30-40 év eseménydús történéseinek is.

Jelenleg egy új készlet ára 60 euró a hivatalos oldalon, de természetesen az Ebay-en ettől olcsóbban is hozzájuthattok a játékhoz. A most bemutatott 70-es évekből származó változatért 25-30 euró körüli összeget kell leszurkolnotok.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4012624497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása