PEBE Mini-Autos Forklift
2022. december 26. írta: ToyaHSW

PEBE Mini-Autos Forklift

pebetargonca_1.JPG

Ezúttal egy igazán érdekes és különleges játékot szeretnék bemutatni nektek, amivel kapcsolatban egy kicsit zavarban is voltam.
A zavarom oka pedig az volt, hogy a Lego is adott ki hasonló készletet a 70-es évek közepén, azonban ettől az elemek kidolgozása és egymáshoz kapcsolódása erőteljesen eltér.
Az eredeti készlet a LEGO 615-ös volt, amiből egy targoncát lehetett összerakni és ebből készített valószínűleg a PEBE egy tökéletes másolatot.

A PEBE és a LEGO kapcsolata nem volt felhőtlen, ugyanis a LEGO védett technológiáját is az elemek kidolgozását és formáját is lemásolta az NDK gyártó. Ennek köszönhetően rövid úton kaptak egy pert a nyakukba a dán cégtől, így az NDK PEBE kénytelen volt átdolgozni az elemeket és egyedivé tenni azokat.
Ennek eredményeként sokkal rosszabbul összekapcsolható elemekből álló műanyag játékokat kaptak a gyerekek, ami persze zavaró volt, de ettől függetlenül a gyerekek számára remek kikapcsolódást jelentettek az NDK-ban gyártott műanyag játékok.

A PEBE persze nem adta fel a LEGO játékokkal való kapcsolatát, ennek köszönhetően elkészítették a LEGO 615-ös NDK változatát, ami kicsit egyszerűbb, kicsit más, de mégis a hasonlóság tagadhatatlan.
A készlet viszonylag kevés elemből állt, de ennek ellenére egészen jópofa targoncát tudtak építeni a gyerekek a készlet segítségével.
Lényegében az elemeken semmit nem változtatott a PEBE, így akinek a szülei nem tudták megvásárolni a LEGO készletét semmivel sem kaptak kevesebbet az NDK építőjátékkal.
Az egy speciális elemen kívül minden a megszokott szabványos elemekből épült fel és bár a PEBE játékokra nem voltak jellemzőek a figurák, itt a gyerekek mégis találkozhattak egy targoncavezetővel.

Összességében egy valóban remekül kidolgozott játékot kaptak a gyerekek, ami még olyan extrával is rendelkezett mint a működő emelővilla.
A játék ezúttal eredeti doboz nélkül, de összeállítási rajzzal került hozzám. Reményeim szerint a játékot is így láthatjátok majd, de amíg nem tudom személyesen bemutatni nektek addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7518010862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása