Bruder Astro Space Mini
2022. december 16. írta: ToyaHSW

Bruder Astro Space Mini

bruderastrospacemini_1.JPG

Bizony előfordul velem is néha, hogy egy-egy játék esetében nem igazán vagyok tisztába a játék gyártójával, korával vagy egyszerűen még csak be sem tudom azonosítani mit is láthatok.
A ma bemutatásra kerülő játékokkal pontosan így jártam.
Az említett dobozban voltak apróbb műanyag járművek is, amelyeket elsőre én magam összerakható Kinder játékoknak gondoltam. Nos hát nagyobbat nem is tévedhettem volna, így arra az elhatározásra jutottam hogy inkább bemutatom nektek ezeket a játékokat is, nehogy valakinél a kukában végezzék.

A mai napon a Bruder cég által gyártott Astro Space Mini sorozat néhány darabját mutatom majd be nektek.

bruder_inserts_phantomotoi_crop_blog.jpgEz volt az ominózus Astro Space Mini kollekció

A Bruder céget 1926-ban alapította  Paul Bruder és kezdetben fém sípokat és trombitákat gyártottak a gyerekeknek. 1950-ben Paul fia Heinz Bruder is csatlakozott a céghez és ettől az időszaktól kezdve kisméretű műanyag játékok gyártásával foglalkozott a Bruder cég.
1987-ben Heinz Bruder fia Paul Heinz Bruder is csatlakozik a vállalkozáshoz és ekkor indul be a cég igazi terjeszkedése, aminek eredményeként a kicsiny gyártó termékei 60 országban válnak elérhetővé és a cég jelentős profitot tud realizálni.
A Bruder cég jelenleg is a piacon van szereplőként és lényegében egyedüli gyártóként még mindig Németországban készíti a játékait.

A cég bemutatása után gyorsan rá is térnék magára a játékokra amelyek az Astro Space Mini sorozatban jelentek meg.
Talán nem véletlen, hogy a Kinder játékokkal kevertem össze, ugyanis mind a használt műanyagok, mind az összetettség erőteljesen emlékeztet a régebbi, komolyabb Kinder játékokra.
Az Astro Space sorozat két változatban jelent meg, amelyek közül az egyik volt a ma bemutatásra kerülő Mini, míg a másik a sokkal színesebb műanyag elemekből álló és valamivel nagyobb Race volt.
Az Astro Space Miniben sorozatban nyolc jármű volt, amelyek szép és átgondolt kidolgozással várták a gyerekeket.
A kínálatban voltak földi járművek, repülők, sőt még robot is.
A járművek némelyike még extra funkciókkal is rendelkezett, amelyeket igyekszem bemutatni nektek.
A nálam található játékok közül kettő földi jármű, míg egy űrhajó. A bemutatást kezdem az űrhajóval, mivel itt van a legkevesebb extra részlet.

A sorozat darabjai fehér-szürke-kék színben készültek és a Space Mini sorozatra ez volt a jellemző.
Az űrhajó is kapott kerekeket, így ezzel a játékkal is lehetett játszani a járművekkel együtt. A kidolgozás igazán szép és aprólékos. A játék úgy lett legyártva, hogy az egyes elemek szépen összepattinthatóak és viszonylag könnyen szét is szedhetőek.
Az űrhajó is rendelkezik extra funkcióval, még pedig a mozgatható szárnyakkal. Ha a gyerekek úgy gondolták akkor lényegében földi járműként is használható volt a játék behajtott szárnyakkal, de amikor kihajtották a szárnyakat akár úgy is lehetett tenni mintha repülne az apró műanyag játék.
A fölke szép plexivel lett borítva, aminek köszönhetően remekül rálehetett látni a belsőre. A fülkében egy apró űrhajós foglalt helyet, ami ismét azt bizonyítja mennyire is lett aprólékosan kidolgozva a játék.

A második jármű egy markoló lesz, amin elől egy aprócska markolókanál volt megtalálható. A színek itt is a megszokottak, azonban a jármű formára lényegesen eltér az első bemutatott darabtól.  A fülke a jármű hátsó részére került és itt is egy átlátszó plexi kupola védi a belül található aprócska műanyag űrhajóst.
A jármű elején volt megtalálható a markolókanál, míg a játék hátsó részén egy sárga villogó és fehér nyelv volt megtalálható. A villogó csak egyszerű dekorációs elem volt, azonban a nyelvet befele megnyomva a markolókanál felemelkedett.
Összességében ez is egy rendkívül igényesen elkészített játék, amivel egészen jól el lehet szórakozni még felnőtt fejjel is.

A harmadik jármű szerintem a leginkább különleges. Ez egy manipulátorral ellátott földi jármű, azonban kidolgozásában erőteljesen eltér az előző darabtól.
A játék elején két kar volt megtalálható, míg a jármű formája leginkább a delta szárnyú repülőgépekre emlékeztetett. A fülke kb. a karosszéria közepén helyezkedik el és itt félgömb alakú plexi kupola került az utastér fölé. A kupola fölé egy radar nyúlt be, amit sem mozgatni, sem forgatni nem lehetett.
A kerekekből bőven jutott a járműre, ugyanis elől 1 pár, míg a hátsó sorban két pár kerék kapott helyet. A játék hátsó részén itt is volt egy nyomható vagy húzható gomb, ami itt szürke színt kapott.
Ezt a gombot megnyomva agy meghúzva a manipulátor kar szét nyílt vagy összezáródott a mozgatás irányának megfelelően.
Ezzel az űrjárművel a gyerekek apróbb hordókat, alkatrészeket tudtak elszállítani az egyik helyről a másikra, egészen élvezetes módon.

Sajnos hozzám csak ez a három darab került a teljes sorozatból. Azonban ha nektek van otthon egy-egy ilyen régi Bruder Astro Space játékotok, akkor azt érdemes értékelni, ugyanis ezeknek az apróságoknak az ára elég magasra felszaladt mára.
A múzeumban több Bruder játékkal együtt az Astro Space Mini sorozat darabjait is láthatjátok majd, de amíg a bemutatásra nincs lehetőség addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3318003836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása