Grand Prix társasjáték
2015. szeptember 20. írta: ToyaHSW

Grand Prix társasjáték

grandprix1.JPG

Ezúttal a régi játékok közül a Tri-Ton HSZ. által gyártott elektromos jelzőberendezéssel ellátott Grand Prix játékot szeretném bemutatni nektek. A Tri-Tonnak olyan játékokat köszönhettek a 70-es évek gyerekei mint az Ébredéstől elalvásig, a Vitorlázz velünk!, az Űrkaland vagy a Virágparádé.
A klasszikus hazai társasjátékot már többször ajánlottam a figyelmetekbe, de bizony nem aratott osztatlan sikert, így magam ütöttem le egy példányt 1000 Ft-os áron a Vaterán.
A játékhoz 4 autó volt, dobókocka, viszonylag épségben megmaradt dobozés természetesen hibátlan elektronika. A vásárlást követően gyorsan mintát vettem az egyik megmaradt autóról és elkészítettem a hiányzó két példányt, amelyeket a megfelelő színűre festettem.

Ezt követően a kocka és a kisautók kaptak egy dobozt, ami szerintem sokat dob a játék hangulatán.

De milyen is volt ez a játék. Egyszerű dobókockás társasjátékról van szó, amelynek bizonyos mezőin érintkezők voltak találhatóak. Ha ezekre a mezőkre kerültünk, akkor az autónk alján található érintkezők kigyújtottak egy fényt a jelzőberendezésen, aminek utasításait követnünk kellett.
A piros fény esetén a startmezőre kerültünk vissza és kimaradtunk a dobásból, a sárga fény esetén egy mezőt vissza kellett lépnünk és szintén kimaradtunk a dobásból, míg a zöld fény felgyulladásánál még egyszer dobhattunk.

Persze a mezőket könnyű volt megtanulni, de elkerülni pusztán szerencse kérdése volt. Szórakoztató játék volt, amit még mind a mai napig nyugodt szívvel elő lehet venni.
A játék valamikor a 70-es évek első felében készülhetett a dobozon található autó rendszámából kiindulva. Később Autocross néven kicsit átdolgozott pályával újra kiadásra került a játék a Triál gondozásában, de erről majd máskor...

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr827804174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Commodore 2015.09.20. 23:40:07

Nekem is van... szertettük.

Division 2015.09.21. 15:07:38

Ilyenünk nekünk is volt! Igaz én már a 80-as évek második felében találkoztam vele. Padlásról került elő, az érintkezőket egy darabig csiszolgatnom kellett, hogy működjön. Mindenesetre ez a lámpás megoldás sokkal menőbbnek tűnt gyerekfejjel, mint más játékokban ahol mondjuk szerencsekártyát kellett húzni :-)

nemszólokmégegyszer 2015.09.21. 16:07:46

Pici kör alakú vas volt a színes kis autók alján, hogy zárják az áramkört. Hagyományos dobókockás játék volt, csak itt magadat üthetted ki, nem volt kiütés, ötvözve az elektromos játékok izgalmával. A lámpák betanulása meg nem segített, mert mindent a kocka döntött el.

G_Akos 2015.11.19. 11:51:26

Életem első társasjátéka volt, nagyon szerettem még talán a 70 es évek közepén.
süti beállítások módosítása