Matchbox Volkswagen 1500 Saloon
2023. december 15. írta: ToyaHSW

Matchbox Volkswagen 1500 Saloon

vw1500saloon_1.JPG

A mai napon ismét egy régi Matchbox kisautót szeretnék bemutatni nektek. Ezúttal az 1968 és 1972 között készült Volkswagen 1500 Saloon változatát ismerhetitek meg.
A játék elkészítéséhez mintául szolgáló autót azt hiszem nem kell bemutatni senkinek, hiszen a VW Bogár volt az igazi népautó hosszú évtizedeken keresztül. Szinte természetesnek számított, hogy a játékgyártók - köztük a Matchbox is - elkészítették a saját változatukat a VW Bogárból.
Így készülhetett el a Volkswagen 1500 Saloon is.

A kisautó teljes egészében fémből készült és a gyártás ideje alatt csak apróbb változtatások történtek a játékon.
A karosszéria hűen adja vissza a VW Beetle formáját. Persze ez fontos is volt, hiszen ezzel a kocsival a gyerekek gyakorlatilag mindennap találkoztak az utcán.
A karosszéria gyönyörűen meg lett formálva. Az apró részletek is nagyon jól látszanak. A kocsi elejének vonalai, a lámpák, a hátsó részen a szellőzőrostély, a rendszámtábla világítás és más apró részletek is megjelenítésre kerültek.
Ha kézbe vették a gyerekek a kisautót, akkor biztosan sokadik átnézésre is találtak rajta új apró kidolgozott részletet.
A karosszéria az első évben fehér színű festéssel készült, majd a későbbiekben krémszínű autókkal találkozhattak a gyerekek, de 1972-ben megérkezett a kisautóból a metálpiros változat is.
A jármű matricázást is kapott, ami a kocsi oldalain elhelyezett 137-es számból és az első lökhárítónál elhelyezett Monte Carlo Rally feliratból állt.
A kocsi ablakai átlátszóak voltak, így remekül be lehetett látni a belső térbe.
A kocsi belseje fehér műanyagból lett kialakítva és azt a szintet hozza amit a Matchbox játékoktól elvárható volt a 60-as, 70-es években.

Az alváz is fémből készült és nem kapott festést. A Matchbox autókra jellemző módon itt is az alvázon csak a gyártóra és az autó típusára utaló feliratokat olvashatták a gyerekek.
Az alváz részét képezte az első és hátsó lökhárító is, ami szintén szépen ki lett dolgozva. A kocsi ráadásként kapott még egy vonóhorgot is, amire utánfutót akaszthattak a gyerekek.
A karosszériát és az alvázat a szokásos szegecseléses módszerrel kapcsolták össze.

A futómű az alváz belső oldalán kapott helyet. A tengelyek végén voltak megtalálhatóak a kerekek. A játékautó 1968-ban a Regular kerekekkel készült, de az ezt követő időszakban már a Superfast kerekek aktuális változatai kerültek el a játékra.
A hozzám került kisautó a gyártás első évéből származik. Az állapota egyszerűen tökéletes. A festés épségben megmaradt, a matricák az eredetiek a kocsin és nagyon szépen működik mind a mai napig.
Reményeim szerint ezt a kisautót is láthatjátok majd a többi hasonló játékkal együtt, de amíg a személyes bemutatásra nincs lehetőség, addig jönnek a megszokott képek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4018281819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása