Matchbox Volkswagen Camper 34-D
2023. november 16. írta: ToyaHSW

Matchbox Volkswagen Camper 34-D

vwcamper_1.JPG

Ezúttal ismét hoztam nektek egy érdekesebbnek számító régi Matchbox kisautót, ami nem lesz más mint a Volkswagen Camper változata.
Ezúttal a 34-D változatot mutatom be nektek, de persze a Volkswagen Camper több verzióban is kapható volt. A 34A, B, C és D változatok csak a tetőn található ablak kialakításában tértek el egymástól.

A Volkswagen Campert azt hiszen nem kell bemutatni különösebben senkinek. A T1-es Volkswagent szerintem nagyon sokan ismerik. A klasszikus mikrobusz a 60-as években vált igazán népszerűvé a hippi korszak hajnalán.
A Volkswagen pedig ezt a népszerűséget meg is lovagolta a maga módján és egyre sokoldalúbb változatokat adott ki a legendás mikrobuszból.
Így készült a Camper is, ami leginkább a vakációk alatt tehetett remek szolgálatot a tulajdonosának.

A Matchbox is elkészítette a méltán népszerű mikrobusz játék változatát, amit a gyerek örömmel vettek a kezükbe. A 34D változat 1969-1970-ben volt megvásárolható, így azt lehet mondani, hogy a gyártás nem tartott túl sokáig.
Szerencsére azért hozzám került egy szép állapotú darab, így most lehetőségem lesz bemutatni nektek ezt a nagyszerű játékautót.

A Volkswagen Camper teljes egészében fémből készült. A karosszéria egészen részletgazdag kidolgozással és apró extrákkal várta a gyerekeket.
Ahogy említettem a kisautó több változatban is készült. A karosszéria ebben az esetben nagyon szépen ki lett dolgozva. A kocsin felismerhetőek az apró részletek, az annyira jellemző hatalmas VW embléma az autó orrán, de a szellőzőket, a lámpákat, de még a rendszámot is fel lehet fedezni a karosszérián.
A kocsi ezen változata nyitható oldalsó ajtóval és egy kicsit megemelt tetővel és tetőablakkal várta a gyerekeket.
A kocsiba a felső és az oldalsó ablakokon és a nyitható ajtókon keresztül is remek belátás nyílt az utastérbe. Az utastér narancssárga műanyagból készült és egészen szépen ki lett dolgozva.
Két padot és egy asztalt láthattak a gyerekek a hátsó részben, míg elől a szokásos ülésekkel lehetett találkozni.
Az ablakok sárga színt kaptak, míg a karosszéria ezüst színben pompázott.

Az alváz fekete festéssel készült és a szokásos egyszerű lemezből készült, amin csak a gyártóra és a típusra utaló feliratok voltak megtalálhatóak.
Az alvázon belül lett elhelyezve a két futómű, ami bár nem rugózott de nagyon jól billegett oldal irányba. A tengelyek végén a megszokott Regular kerekek kaptak helyet, amelyeken bár nem gurult igazán jól a kisautó, de a gyerekeknek akkoriban bőven megfelelt.

A hozzám került kisautó egészen jó állapotban maradt meg. A karosszérián nincsenek kopások, az ablak és a belső remekül néz ki, ahogy az alváz is.
Reményeim szerint ezt a kocsit is láthatjátok majd a többi hasonló játékkal együtt, de amíg nem tudom nektek bemutatni addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6818260255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása