Matchbox F1 Ferrari
2023. november 14. írta: ToyaHSW

Matchbox F1 Ferrari

f1ferrari_1.JPG

Ismét hoztam nektek egy régebbi Matchbox kisautót, ami egészen biztosan a gyerekek nagy kedvence volt egykoron. Ezúttal az F1 Ferrari néven futó kisautót mutatom majd be nektek, amit 1962 és 1968 között gyártott az angol cég.
Ahogy a Matchbox játékainak úgy az F1 Ferrarinak is van valóságos változata, amit a szakemberek leginkább Ferrari F1 156 néven ismernek.
A kocsit jellegzetes orra kiemelte a tömegből (ez volt a Sharknose), de a teljesítményre sem lehetett panasz mivel a kocsinak köszönhetően egy egyéni és két csapat világbajnokságot is nyert a Ferrari.

A Matchbox ezzel az autóval azoknak a gyerekeknek kedveskedett, akik kedvelték és valamennyire figyelemmel kísérték a Formula 1-es versenyeket és így egy kicsit Lorenzo Bandininek vagy Phil Hillnek gondolhatták magukat a kisautót tologatva.

A játék teljes egészében fémből készült és a szokásos módon két félből állt össze a jármű. A karosszéria fémből készült és bár nem tökéletesen adja vissza a Ferrari F1 156-ot, de azért a gyerekeknek akkoriban bőven megfelelt.
A Formula 1-es autóról többek között hiányzik a versenyzőt szinte körbe ölelő szélvédő, valamint a pilóta háta mögül a korra jellemző bukócső is.
A Sharknose tökéletesen ki lett alakítva, ahogy a motortér burkolatán található két aprócska kiemelkedés és a pilóta fülke első részén található légbeömlők is.
A karosszéria tűzpiros festést kapott és dekorációként a 73-as rajtszám és a Ferrari logó került a kocsi oldalára.
A vezetőfülkében egy kormányt láthattak a gyerekek, ami szintén fémből lett megmunkálva, valamint a pilótaülésben egy műanyagból készült versenyző is került, aminek rögzítése egy furatba történt.

A jármű alváza szintén fémből készült. Az alváz egy egyszerűen kidolgozott lemez volt, amin összesen az autóra és a gyártóra utaló feliratokkal találkozhattak a gyerekek.
Az alváz fekete színű festést kapott. Az alvázon belül lett elhelyezve a szürke színű kipufogó, ami a F1-es autó hátsó részén látható, valamint a futóművek is.
A futómű tengelye az alvázon belül fut és ezeknek a tengelyeknek a végén kaptak helyet a kornak megfelelő Regular kerekek, amelyek egy kicsit szélesebb felnit kaptak.

A kisautó egészen szép állapotban maradt meg. Szokatlan módon még az műanyag emberke is megvan hozzá és bár látszanak kopások a festésen, de ennek ellenére igazán jó állapotúnak mondható ez a 60 év körüli játékautó.
Reményeim szerint ezt a kisautót is láthatjátok majd a többivel együtt, de amíg nem tudom személyesen bemutatni nektek addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4318258715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása