Régi műanyag építőjáték
2023. április 21. írta: ToyaHSW

Régi műanyag építőjáték

korongepito_1.JPG

Ismét szeretnék egy régi játékot bemutatni nektek a Gyenes Zsuzsannától kapott csomagból. Ezúttal egy műanyag építőjátékot ismerhettek meg, aminek valamelyik változata minden óvodában megtalálható volt.
A játék nevével egy kicsit bajban vagyok, ugyanis a csak kör alakú elemeket tartalmazó változatot hívták Korongjátéknak, Hópehelynek, de a Kerek építőjáték néven is emlegették.
A ma bemutatásra kerülő változatra igazából egyik név sem illik, lévén ebben a változatban már nem csak korong alakú elemek voltak.

De nézzük mit is tudott ez az építőjáték és miért volt ennyire népszerű a gyerekek körében.

A játék különböző formájú és színű műanyag elemekből állt. Ezeknek az elemeknek közös jellemzője volt, hogy villaszerű kialakítást kaptak, amelyekkel egymásba lehetett kapcsolni az egyes elemeket.
Az elemek elég változatosak voltak formára, ugyanis a klasszikus korong alakú darabokon kívül háromszög, téglalap és kereszt formájú elemeket is kaptak a gyerekek. A változatos elemeknek köszönhetően pedig jóval egyszerűbb lett az építés mint a korong formájú elemekkel, ráadásul a gyerekek számára sokkal több lehetőség nyílt meg a megépített alakzatok tekintetében is.

Ahogy említettem a játék népszerű volt a gyerekek körében. Ez a népszerűség véleményem szerint annak volt leginkább köszönhető, hogy minden óvodában jutott néhány készlet a játékból és a gyerekek ezzel tudtak leginkább játszani a Babilon építőjáték mellett.
Persze vitathatatlan, hogy a kreatív képzeletet szabadjára lehetett ereszteni a játékkal, de szerintem erre a kor összes építőjátéka (LEGO, Gabi, Java) kiválóan alkalmas volt. 
Mindettől függetlenül kiváló dolgokat tudtunk megépíteni az óvodában ezekből a műanyag elemekből is, de a felismeréshez nagy képzelőerőre volt szükség.

A játék kicsit hiányosan került hozzám, de ennek ellenére elég érdekes darab ahhoz, hogy az építőjátékok között ezekkel az elemekkel is találkozzatok majd a múzeumban.
Amíg azonban nem tudom bemutatni nektek ezeket a kincseket, addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4318107882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása