Kerekeken guruló nyuszi
2023. május 10. írta: ToyaHSW

Kerekeken guruló nyuszi

gurulonyul_1.JPG

Ismét egy játékot szeretnék bemutatni nektek a Gyenes Zsuzsannától kapottak közül. Ezúttal egy fiatalabb korosztálynak készült madzagon húzható kerekeken guruló nyuszit mutatom be nektek, ami szerintem szenved némi hiányosságtól.

A műanyag játékgyártás mint tudjátok a 60-as, 70-es években tört igazán előre és itthon is voltak jeles képviselői. Mindenképpen meg említeni a DMSZ-t, akiknek tényleg mára kultikussá váló műanyag játékokat köszönhetünk vagy a kisipari területen tevékenykedő Schenk, Polefko, Havas játékokat, amelyekkel pedig leginkább a trafikokban találkozhattunk.
Persze nem csak itthon, hanem külföldön is hódítottak a műanyag játékok és a mai napon egy ilyet mutatok be nektek.

A műanyag játékok között egy külön kategóriát alkottak a húzható játékok, amelyeket egy madzag segítségével maguk után húzhattak a gyerekek az utcán.
Számtalan ilyen játék született itthon és külföldön is.
A ma bemutatásra kerülő darab egy nyuszi lesz, ami szerintem egy érdekes kiegészítéssel volt felvértezve egykoron. Kezdjük is a bemutatót.
A kerekeken guruló nyuszi egy viszonylag nagy méretű játék, ami a húzós játékok között különösebben nem meglepő. A méreteit tekintve egy 30 cm hosszú, 20 cm széles és 30 cm magas játékot kaptak a gyerekek, ami sárga műanyagból készült.
A lábak helyén elől és hátul zöld kerekek voltak megtalálhatóak, amelyeken nagyszerűen tudott gurulni a játék.
Persze ezek a játékok kaptak extra funkciókat is és ez itt sem volt másképp. Az első tengelyre egy görbítés került és ennek köszönhetően a nyuszi haladás közben forgatta a fejét.
A nyuszi teste is igazán érdekesre sikerült és szerintem ezen a részen hiányos is a játék. A test közepén egy kör alakú lyuk tátong, amibe valószínűleg valami tartó edény kerülhetett eredetileg amiben a gyerekek homokot, köveket vagy más játékokat tárolhattak és húzhattak magukkal.

Egészen biztosan nagyon jókat játszottak egykoron ezzel a játékkal a gyerekek. Szerencsére most lehetőségetek lesz a múzeumban találkozni ezzel a játékkal, de amíg nem tudom megmutatni nektek addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4418120440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása