Matchbox 33 Willys Street Rod
2022. június 05. írta: ToyaHSW

Matchbox 33 Willys Street Rod

willlyshotrod_1.JPG

A mai napon ismét egy Matchbox kisautót szeretnék bemutatni nektek. Az utóbbi hetekben egészen szép állapotban megmaradt kisautókkal találkozhattatok a blogon, de most egy olyan játékot mutatok be nektek ami egészen biztosan nagy kedvenc volt a gyűjteményben.
Ez az autó pedig a 33 Willys Street Rod autó lesz.

A kocsi egy valódi autó alapján készült és a Matchbox kínálatában 1982 és 1998 között volt jelen. Ezen idő alatt összesen hét változata készült el a kocsinak.
A gyártás az első évben Angliában, majd azt követően döntően Kínában és egy kicsit Makaóban is zajlott.

A hozzám került változat 1983 és 1992 között volt gyártásban lényegében változatlan formában, ami azért elég nagy szónak számított már akkoriban is.
Az 1982-es Angliában készült változat fehér alapszínnel, majd a 82 és 92 között készült változat kék alapszínnel, majd ezt követő változatok fehér, fekete és világoskék alapszínekkel jelentek meg.
A kocsi ahogy írtam lényegében formára és kidolgozása egyáltalán nem változott az évek alatt, mindössze a színek módosultak és a dekorációs matricák cserélődtek a színekkel együtt.

1982 és 1992 között a kocsin feltűnt a 313-as szám, hátul a White Heat felirat és oldalt lángnyelvekkel találkozhattak a gyerekek.
A későbbi változatokon már csak a kocsi oldalán található dekorációs matricákkal találkozhattak a gyerekek, ami azért visszalépés volt.

A kisautó kidolgozása egészen jól sikerült A karosszéria fémből készült, míg az alváz és a kiegészítő részletek műanyagból. A kocsi kidolgozása olyan volt, hogy a keskeny ablakok miatt nem került be plexi ezekre a helyekre, így lényegében ablakok nélküli kocsit kaptak a gyerekek, ami viszont egyáltalán nem volt zavaró ebben az esetben.
A karosszéria kialakítása igazán hotrodos. A keskeny ablakokról már tettem említést, azonban az oldalra kinyúló kipufogók és a motorháztető hiányában látható motor igazán feldobja a kocsit.
A motor és a kipufogó a hotrodokra jellemző módon csillogó krómozást kaptak, amelyek persze az évek alatt szépen lekoptak, de eredetileg nagyon jól néztek ki.
Az alváz a kocsinál ahogy már említettem műanyagból készült. A karosszériát és az alvázat a Matchboxra jellemző szegecses megoldás fogja össze.
Az alvázban kapott helyet a futómű. Sem az első, sem pedig a hátsó futóműnél nincs meg a Matchbox kisautóra általában annyira jellemző rugózás, de ezt itt valószínűleg a kocsi stílusa miatt mellőzték.
A kerekek elől és hátul eltérnek egymástól. Az első kerekek átmérőben és szélességben is egy kicsit kisebbek és ennek a megoldásnak köszönhetően optikailag úgy tűnik, hogy a kisautó egy kicsit előre dől.

A hozzám került változatnak megmaradt az eredeti doboza is, ami már a nyitott doboz, ami lehetőséget biztosított hogy már vásárlás előtt lássák a gyerekek a játékot. A dobozon hatalmas American Editions felirat hirdeti, hogy milyen országra is jellemző a Willys Street Rod.
Szerintem ez a kisautó a gyerekek nagy kedvence lehetett. Ennek köszönhetően a hozzám került változat is már bizony kopottas darab, ennek ellenére szerintem rendkívül jól néz ki.
Persze a többi játékkal együtt ez a kisautót is szeretném majd megmutatni nektek, de amíg erre nincs lehetőség addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8617848517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása