Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.5.hét
2022. január 30. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.5.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 ajánló rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatát böngészem át érdekes és különleges régi játékok után.
Ezúttal egy kicsit elszakadok a Vaterától és most a Jófogás kínálatából válogattam érdekes darabokat. Tartsatok velem ezúttal is egy nosztalgikus utazásra!

retro_erdekesseg_piko_hobby_sm_3_allvanyos_jatek_furogep_853302088916477.jpg

PIKO Hobby SM3 fúrógép - A PIKO fúrógép játékáról már olvashattatok a blogon. Nekem nagy kedvenceim közé tartozik ez a gyerekeknek szánt játék, amit azért komolyabb feladatokra is lehetett egykoron használni - nálunk bátyám furkálta vele a nyomtatottáramköri lapokon a furatokat.
Most egy állványos változatot ajánlok a figyelmetekbe, ami tényleg nagyon szép állapotban maradt meg. Ha gyűjtitek az NDK-s játékokat, akkor ez is egy fontos darab, amihez most 8000 Ft-os áron juthattok hozzá.

az_ezust_to_kincse_tarsasjatek_novoplast_elado_976092063575674.jpg

Az Ezüst-tó kincse - Erről a játékról is olvashattatok már a blogon. Egy igazi klasszikus Novoplast társasjáték, amivel nagyon sokan játszottak gyerekként. A cél a lehető legtöbb vadászat, halászati és bányászati engedélyt megszerezni és a lehető leggazdagabbá válni a vadnyugaton.
Az utunkba számtalan akadályt gördít majd a játék és ennek köszönhetően remek szórakozást nyújt akár az egész család számára is.
Most egy szép állapotban megmaradt darabot ajánlok a figyelmetekbe, amire érdemes beruháznotok. A játékért 12.000 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

regi_magyar_jatek_ovodai_szines_fa_epitokocka_dobozaban_265482086123482.jpg

Fa építőkocka - A különböző építőjátékok nagy népszerűségnek örvendtek a gyerekek körében mindig is. A műanyag játékok előretörése előtt is szívesen játszottak ilyesmivel a gyerekek. Akkoriban ezeket a játékokat még fából készítették.
A szocialista ipar számos országában készültek különböző elemeket tartalmazó építőkockák, amiből aztán a gyerekek lényegében bármit megépíthettek. Most egy ilyen régi magyar játékot ajánlok a figyelmetekbe, ami hiánytalan állapotban vészelte át az elmúlt 50 évet.
A játék ráadásul olcsó is, hiszen az eladó 2700 Ft-ot szeretne érte kapni.

laser_tennis_retro_lezeres_tenisz_jatek_tiger_electronics_445292086166957.jpg

Laser Tennis - Aki kicsit fogékony a 90-es évek elejének játékaira annak egészen biztosan nagyon tetszik majd ez a Laser Tennis elnevezésű játék, ahol lényegében egy fényponttal kellett játszani egymás vagy a gép ellen.
Nekem ez már kimaradt az életemből, de szerintem elég menő játék lehetett 30 éve és talán érdemes is lehet a megmentésre.
Ha tetszik, akkor csapjatok le rá. Az eladó 3999 Ft-ot szeretne érte kapni.

regi_orosz_lovoldozos_jatek_952752072764493.jpg

Célbalövő játék - Az egykori Szovjetunióban készültek érdekes játékok. Az optikai elven működő célbalövő játékok közül egyet már bemutattam nektek én is az oldalon.
Ez is egy ahhoz hasonló játék, ahol a fegyver fényt adott ki, míg a megcélzott vevő a találat esetén hangot adott ki magából. Formára egy múltidéző fegyvert kaptak a gyerekek, ami szerintem mind a mai napig tökéletesen működik.
Érdemes lehet lecsapni az eredeti dobozos játékra, amiért az eladó 7000 Ft-ot szeretne kapni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1116957072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása